Zo heb je een handig systeem om alle spulletje mee te nemen in de auto en zo heb je een super handige kast voor in de tent…en je hebt er maar twee dingen voor nodig.
Dubbel zo handig
De kast voor in de tent is gemaakt van opvouwbare kratjes. De spulletjes die je in de kast wilt bewaren kun je eerst makkelijk in de kratten vervoeren in de auto. Dat is heel fijn, want de kratjes kun je makkelijk stapelen. Ook het het prettig om zo al wat spulletjes bij de hand te hebben, zonder dat het een ongeorganiseerde bende wordt. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken…of speelgoed. Die kratjes zet je bovenop, je legt er een deken over en alles is binnen handbereik. Daarna zet je diezelfde kratjes zo op elkaar om er een kast van te maken, zo hoef je niet echt meer spulletjes uit te pakken en heb je gelijk een plek om alles weer netjes op te bergen.
Slim inpakken
Het is dus handig om van te voren de kratjes zodanig te vullen dat je ze als kastdeel kunt gebruiken. Nu is het dus wijs om van tevoren na te gaan denken over wat nu handig is om in de kast te bewaren. Wij maakten een kast van 6 kratjes, maar je kunt hem zo groot maken als dat je zelf wilt. Onze kast had de volgende inhoud: handdoeken, eten en drinken wat niet gekoeld hoefde te worden, boekjes en spelletjes en tekenspullen, spullen voor de was en de vaat, lampen en dergelijke…en er bovenop konden de meiden mooi hun duikspulletjes kwijt.
Wanneer je de kratjes inpakt, kun je het beste de kratjes alvast rechtop zetten, zodat je er geen dubbel werk van gaat hebben om de kast gebruiksklaar te maken. Voorbeeld: zet de boeken rechtop in het staande kratje, zodat je niet de boekjes onder elkaar of achter elkaar hebt in de kast, maar netjes naast elkaar. De kratjes maak je uiteindelijk vast met kabelbinders/tie-wraps.
Tie raps/tie wraps/ty-rips/kabelbinders/…
Je kunt ze onder allerlei namen vinden. En dat is ook niet zo vreemd. Hoe zit dat nu? Wat is nu de juiste benaming? De verwarring van de benaming tie-wrap komt doordat de eerste fabrikant het product Ty-wrap noemde…als merknaam. Deze naam staat ook op het product. Het duurde niet lang of de merknaam werd gebruikt als productnaam. Het woord tie-wrap is dan ook eigenlijk niet juist, maar een afgeleide van de merknaam. De juiste Nederlandse schrijfwijze is overigens tie-wrap. Maar de beste Nederlandse benaming is kabelbinder (ook al wordt hij voor veel meer dingen gebruikt dan het binden van kabeltjes).
Aan de slag
Voor het maken van een kast voor in de tent heb je het volgende nodig:
- opvouwbare kratjes met gaatjes
- kabelbinders
- *eventueel een schaar om het overtollige stuk af te knippen
Zet twee kratjes naast elkaar en maak deze aan elkaar vast met kabelbinders. Probeer dit zo min mogelijk bij het frame te doen, maar juist bij de gaatjes in de zijwanden. Zo staat de kast een stuk stabieler.
Plaats het volgende kratje er naast en maak deze ook weer vast met kabelbinders.
Zet een kratje op het kratje aan de zijkant en maak deze aan de onderkant vast.
Plaats de volgenden daar weer naast en maak eerst de onderkant vast en daarna de zijkant.
Op deze manier kun je hem zo groot bouwen als je zelf wilt. Maak hem echter niet te hoog in verband met kantelgevaar.
*Knip eventueel de overtollige stukken kabelbinders af.
Maak jij ook zo’n leuke kast voor in de tent?
Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.
Bewaren voor later
Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.
Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.
Diy inspiratie
Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.