Kleine handen worden sneller koud. Een ijslolly eten kan voor de kleine kinderhanden kan ook best pijnlijk zijn en is dan ook een hele uitdaging. Met een hoesje wordt het al een stuk aangenamer voor de handen.
101 Excuusjes voor een ijslolly
Wij hebben altijd wel ijslolly’s in de vriezer. Als de meiden een ijsje krijgen, dan krijgen ze ook meestal een ijslolly. En hier zijn de excuusjes om een ijsje te eten vrij ruim. Zo mogen de meiden een ijsje wanneer ze goed gepoept hebben. De kleine meid had als baby en dreumes veel darmproblemen en de grote meid gaat liever niet dan wel wat ook de nodige problemen oplevert. Een ijsje was en is een goede motivatie die vooral bij de kleine meid goed werkt. Maar ook wanneer de meiden veel moete spugen mogen ze een ijslolly (verkoelt de keel zo fijn en zo krijgen ze een beetje extra vocht binnen) en wanneer ze ziek zijn en wanneer ze een tand er uit hebben. Oh…en wanneer het warm is mogen ze natuurlijk ook een ijsje om lekker af te koelen;)
Koud aan de handen
Een ijslolly maakt hier dus veel goed, maar erg fijn voor de handen zijn ze niet. Nu kun je er natuurlijk een keukenpapiertje omheen doen, maar dat vind ik zonde van het keukenpapier. Ik kies liever voor iets dat uitwasbaar is. Een spuugdoekje of washandje werkt overigens ook wel, maar dat zit niet super fijn om het ijsje. Een spuugdoekje wordt er telkens weer opnieuw omheen gevouwen en een washandje zit er te ruim omheen waardoor het er ook telkens weer opnieuw omheen gedaan wordt. En daarom besloot ik wat restjes badstof weg te werken. Ik heb namelijk al best veel dingen gemaakt van badstof en heb daardoor veel kleine stukjes in veel verschillende kleuren. Perfect voor hoesjes voor een ijslolly. En het fijnste was dat ze lekker vlot klaar zijn. Zo had ik in een mum van tijd 18 hoesjes klaar (ik had 9 kleuren en maakte van elke kleur twee exemplaren).
Getest en goedgekeurd
Uiteraard hebben we de hoesjes gelijk getest toen ze af waren. De meiden kozen hun favoriete kleur met een bijpassend ijsje (het moet wel matchen natuurlijk) en andersom (een mooie kleur bij hun favoriete smaak). De hoesjes zaten goed om de ijslolly en het was niet meer te koud aan de handen. Doordat het hoesje goed aansluit, konden de meiden het ijsjes makkelijk omhoog drukken terwijl het nog in het hoesje zat. Ze hoefden dus ook niet telkens de bescherming opnieuw om hun ijsje te doen wanneer ze verder aten. Ze waren helemaal happy.
Materiaal
Ik heb de hoesjes voor een ijslolly gemaakt van badstof. Badstof isoleert warmte en kou. Zo blijft de kou binnen en de warmte buiten, zodat de handen goed beschermd zijn tegen de kou. Ook neemt het goed vocht op. Het condens dat op de buitenkant van de verpakking ontstaat wordt op die manier mooi opgenomen.
Aan de slag
Voor het maken van de hoesjes voor een ijslolly heb je het volgende nodig:
- papier
- potlood
- schaar
- badstof
- garen
- …en natuurlijk een ijslolly 😉
- Teken een een rechthoek van 11×21 cm.
- Knip de rechthoek uit.
- Neem het patroon over op badstof (je hoeft geen naadwaarde te nemen).
- Knip de rechthoek uit het badstof.
- Vouw langs de korte kant (bovenkant) een halve centimeter naar de achterkant.
- Naai het omgevouwen stuk vast langs de rand. Gebruik hiervoor een zigzagsteek.
- Vouw de lange kanten (zijkanten) van de rechthoek op elkaar met de goede kant op elkaar.
- Naai de zijkant en de onderkant op elkaar en werk dit af met een zigzagsteek.
- Keer het hoesje binnenstebuiten.
- …en schuif het hoesje om je favoriete smaak ijslolly.
Maak jij ook zulke leuke hoesjes voor een ijslolly?
Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.
Bewaren voor later
Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter of LinkdIn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima.
Vergeet bij het delen niet een link te plaatsen naar dit bericht, zodat iedereen het verhaal en de activiteiten makkelijk kan vinden.
Diy inspiratie
Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.