Site pictogram Mama Duizendpoot

Een ‘Moppereend’ parcours voor de speelzaal of gymzaal

'Moppereend' parcours

In het boekje ‘Moppereend’ staan een aantal bewegingen. Aan de hand van deze bewegingen heb ik een heuse ‘Moppereend’ parcours bedacht.

Moppereend

Dit parcours hoort bij het boekje ‘Moppereend‘. Kinderen doen hier wat de dieren in het boekje doen…nou ja…ongeveer dan 😉

Parcours of estafette

Dit parcours kun je ze allemaal achter elkaar laten uitvoeren, maar je kunt het ook als estafette opstellen. Het nadeel is dan dat je twee keer zo veel materiaal nodig hebt, meer ruimte nodig hebt en kinderen langer moeten wachten tot ze iets mogen doen. Het voordeel is dat een wedstrijdje erg leuk is.

Materialen versus verhaal

Uiteraard kunnen de kinderen niet exact doen wat de dieren doen. Je kunt moeilijk modder in de speelzaal/gymzaal halen om in te rollen of de kinderen de was laten opeten. Maar ze kunnen wel bewegingen maken die er grofweg op lijken. Er zijn 7 dieren in het boek die elk hun eigen beweging hebben. En er is nog een activiteit die ze samen uitvoeren. Deze acht activiteiten vind je terug in het parcours.

Een plattegrond

Omdat het soms best lastig is om een verhaal te visualiseren, heb ik een digitale plattegrond gemaakt van het parcours. Bij elk onderdeel staat een korte omschrijving de activiteit. Deze kun je hier bestellen vanuit het winkeltje en is na het afronden gelijk gratis te downloaden.

Het parcours

Lijst van benodigdheden en uitleg per onderdeel:

De dieren in het boekje doen verschillende dingen. Deze kun je koppelen aan activiteiten die passen in de gymzaal:

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

Mobiele versie afsluiten