Moppereend

Moppereend

Iedereen heeft wel eens zo’n bui…zo’n bui dat je niets anders kan dan flink balen. Moppereend heeft ook zo’n bui en dat komt allemaal door dat groeiende grijze donderwolkje.

Het verhaal in het kort

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schilpad, geit of konijn haar opkikkeren? Van dit uitbundige, speelse boerderijverhaal wordt je vanzelf vrolijk.

Over het boek

‘Moppereend’ is een boek dat is geschreven door Joyce Dunbar en is uitgegeven door Lemniscaat. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Petr Horáček.

Onze ervaring

‘Moppereend’ laat goed zien wat het effect is van mopperig zijn. Het boek laat zien hoe zo’n impact het heeft op anderen wanneer je mopperig bent. Het laat ook goed zien hoe in hoeverre een mopperige bui eigenlijk een kwestie van mindset is. Het is een leuk boek om een peuterhumeur/kleuterhumeur mee te behandelen en een kind te leren hoe die met zo’n bui kan omgaan.

Aanrader of niet?

Naast dat het een goed boek is om kinderen duidelijk te maken hoe ze met hun mopperbui om kunnen gaan, is het ook een leuk verhaal om te lezen en om voor te lezen. De illustraties zijn prachtig en vullen het verhaal echt aan. 

Doordat er eigenlijk best veel verschillende dingen te zien zijn en gebeuren, nodigt dit boek ook erg uit om er verschillende activiteiten omheen te doen. Hierdoor is het een perfect boek om in de klas te behandelen.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Moppereendr’ voorlees.

Waar kun je ‘Moppereend’ kopen?

‘Moppereendr’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €14,95. Er is ook een versie te koop met vingerpoppetje, deze kost op dit moment €17,99.

Bewaren voor later

Pinterest - moppereend

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *