Dino’s & regenbogen

Dino's en regenbogen banner

Ben jij ook zo dol op dino’s en op de kleuren van de regenboog? Struin dan lekker rond in de wereld van ‘Dino’s & regenbogen’

Het prentenboek ‘Dat kan ik ook…een beetje’

Dat kan ik ook...een beetje - prentenboek

Het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje’ staat boordevol dino’s en regenbogen.

Het verhaal gaat over Stella. Zij is verdrietig, omdat ze denkt dat ze nergens goed in is. Dankzij haar vrienden leert ze dat ze eigenlijk toch nog best veel kan.

Het boek is geschreven voor de beginnende lezers (al kan voorlezen ook prima). De letters zijn groot, de woorden zijn kort, de zinnen zijn kort en het staat vol met herhalingen. Zo blijven de kinderen gemotiveerd om het boek tot het einde te lezen.

Het idee achter het boek is om er een boekenreeks van te maken. In elk boek zal een andere dino centraal staan. In elk boek zal weer een ander probleem naar voren komen die bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong vaak voorkomen.

Het boek koop je online bij Boekenbestellen.nl

Het digitale prentenboek ‘Dat kan ik ook…een beetje’

Naast het fysieke boek is er ook een digitaal boek.

Voor kinderen met wiebelbilletjes en frunnikvingers is een digitaal boek iets handiger. Het grootste voordeel voor deze kinderen is dat de bladzijden niet stuk gepeuterd en gefrunnikt kunnen worden en dat bij het vele wiebelen de rug van het boek er niet onder te lijden heeft. De kinderen raken ook minder afgeleid, doordat er een stabiel voorwerp in hun handen zit. Om het boekgevoel te blijven houden, worden de pagina’s visueel omgeslagen bij het overgaan naar de volgende pagina.

In de klas is een digitale versie ook handig. Zo kun je het boek op het digibord laten zien tijdens het voorlezen. Zo kunnen de kinderen ook gelijk meelezen. Ook kun je de kinderen klassikaal laten lezen vanaf het digibord. Maar ook in de klas kun je het boek op de tablet laten lezen. Dat scheelt weer ruimte in de klas.

Het digitale boek koop je in de webshop.

QR code

In elk boek vind je een QR code. In het ‘gewone’ boek vind je deze voorin in het boek. Bij het digitale boek vind je deze helemaal aan het einde.

De QR code brengt je naar een plek die bol staat van de printables. Deze kun je daar gratis downloaden. Wanneer je een boek hebt aangeschaft (of hebt gekregen) krijg je er dus gelijk een heleboel gratis dingen bij.

Het is begonnen met een werkboek voor bij het boek. Ik wilde namelijk graag iets leuks maken voor bij het boek om de jonge lezers te stimuleren en het boek meer tot leven te laten komen.

Maar ik maakte ook allerlei dingen voor het kinderfeestje van de kleine meid…en uiteraard moest dat van haar een dino feestje worden in vrolijke regenboog kleuren. En ook deze dingen vind je tussen de printables.

Maar de leerhonger van de kleine meid zorgde er voor dat ik nog veeeeeeeeeeeeeel meer ging maken over dino’s (zoals ook wel te zien is op social media). En al deze bestanden heb ik voor de lieve lezer(tje)s in de lijst gezet. Zo kan iedereen volop genieten van de wereld van Dino’s & regenbogen.

Het werkboek bij een prentenboek

Dat kan ik ook...een beetje - werkboek

Bij het boek hoort een uitgebreid werkboek. Het werkboek kun je gratis downloaden via de QR code die in het boek staat. De code staat zowel in het fysieke boek als in het digitale boek.

In het werkboek komen verschillende onderwijs domeinen aan bod (Nederlands, rekenen, wereld oriëntatie en kunstzinnige oriëntatie). Sommige werkbladen zullen kinderen zelfstandig kunnen maken, sommige werkbladen hebben een korte instructie nodig en andere werkbladen zijn meer voor samen leren.

Het werkboek is een PDF bestand waarbij rekening is gehouden met het kunnen knippen van de knipbladen zonder dat je hierbij andere werkbladen knipt. Achterin het werkboek vind je de knipbladen. Na elk knipblad komt een blanco pagina. Hierdoor kunt je het werkboek dus gewoon lekker makkelijk dubbelzijdig afdrukken.

Instagram

Op Instagram blijf je op de hoogte van alle activiteiten van ‘Dino’s & regenbogen’. Je leest er niet alleen alles over het boek, maar ook over allerlei toffe extraatjes die bij het boek horen. Zo blijf je gelijk op de hoogte van alle leuke printables die je (met de QR code uit het boek) gratis kunt downloaden.

Maar er worden ook leuke activiteiten gedeeld (met werkbeschrijvingen), zoals knutsels, recepten en spelletjes die je bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje zou kunnen doen. Verder vind je er allerlei dinoweetjes dinomopjes, dinoyoga, ideeën voor dino uitstapjes en ook nog (reflectie)vragen die je bij het boek kunt stellen, zodat het boek nog meer leeft. En wie weet welke rubrieken er in de toekomst nog bij zullen komen.

Er wordt elke week wel iets gedeeld…meestal wel vaker dan 1x in de week. Ben je op zoek naar dino plezier? Dan kun je daar heel veel inspiratie vinden.

Facebook

Op Facebook worden eigenlijk dezelfde dingen gedeeld als op Instagram. Ook daar blijf je dus op de hoogte van alle leuke printables, activiteiten, weetjes en nog veel meer.

Ondanks dat Instagram een mooi overzicht geeft, is het nog wel lastig om iets te vinden wanneer er al aardig wat foto’s op staan. Het voordeel van Facebook is dat makkelijker iets gericht kunt opzoeken. Je kunt dan bij de zoekopdracht een trefwoord typen. Ook is er op Facebook ruimte voor een linkje. Zo kun je via een link direct naar de juiste pagina worden geleid voor een eventuele printable of review…of wat dan ook. Het nadeel is dus dat het minder overzichtelijk is ten opzichte van Instagram. Het is dus net waar jouw voorkeur ligt…al kun je natuurlijk het beste beide volgen 😉

Pinterest

Op Pinterest deel ik niet alleen wat ik op Instagram en Facebook deel, maar zal ik ook inspiratie delen dat over dino’s en over regenbogen gaat.

In de map vind je verschillende submappen. Zo vind je een map met reflectievragen, weetjes, activiteiten, dino’s, quotes en een map over het boek. Op die manier is alles iets overzichtelijker en kun je het makkelijker (terug)vinden.

Het grote voordeel van Pinterest is dat je makkelijker iets kunt bewaren wat je leuk vindt. Ga je een kinderfeestje organiseren met een dinothema? Of werk je in de klas met een dinothema? Of heb je gewoon een dinofan in huis? Dan kun je naar hartenlust er op los pinnen.

Bij elke pin vind je overigens een link. Dit kan een link naar Instagram zijn, maar het kan ook een link naar een werkbeschrijving hier op de website zijn.

Reviews

Wanneer je een boek wilt kopen, wil je natuurlijk graag weten wat anderen er van vinden. Het lezen van een review kan hierbij helpen. In de lijst hier onder kun je de reviews vinden die bij mij bekend zijn.