Dino’s & regenbogen

Dino's en regenbogen banner

Ben jij ook zo dol op dino’s en op de kleuren van de regenboog? Struin dan lekker rond in de wereld van ‘Dino’s & regenbogen’

Het prentenboek ‘Dat kan ik ook…een beetje’

Dat kan ik ook...een beetje - prentenboek

Het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje’ staat boordevol dino’s en regenbogen.

Het verhaal gaat over Stella. Zij is verdrietig, omdat ze denkt dat ze nergens goed in is. Dankzij haar vrienden leert ze dat ze eigenlijk toch nog best veel kan.

Het boek is geschreven voor de beginnende lezers (al kan voorlezen ook prima). De letters zijn groot, de woorden zijn kort, de zinnen zijn kort en het staat vol met herhalingen. Zo blijven de kinderen gemotiveerd om het boek tot het einde te lezen.

Het idee achter het boek is om er een boekenreeks van te maken. In elk boek zal een andere dino centraal staan. In elk boek zal weer een ander probleem naar voren komen die bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong vaak voorkomen.

Het boek koop je online bij Boekenbestellen.nl

Het digitale prentenboek ‘Dat kan ik ook…een beetje’

Naast het fysieke boek is er ook een digitaal boek.

Voor kinderen met wiebelbilletjes en frunnikvingers is een digitaal boek iets handiger. Het grootste voordeel voor deze kinderen is dat de bladzijden niet stuk gepeuterd en gefrunnikt kunnen worden en dat bij het vele wiebelen de rug van het boek er niet onder te lijden heeft. De kinderen raken ook minder afgeleid, doordat er een stabiel voorwerp in hun handen zit. Om het boekgevoel te blijven houden, worden de pagina’s visueel omgeslagen bij het overgaan naar de volgende pagina.

In de klas is een digitale versie ook handig. Zo kun je het boek op het digibord laten zien tijdens het voorlezen. Zo kunnen de kinderen ook gelijk meelezen. Ook kun je de kinderen klassikaal laten lezen vanaf het digibord. Maar ook in de klas kun je het boek op de tablet laten lezen. Dat scheelt weer ruimte in de klas.

Het digitale boek koop je in de webshop.

Het werkboek bij een prentenboek

Dat kan ik ook...een beetje - werkboek

Bij het boek hoort een uitgebreid werkboek. Het werkboek kun je gratis downloaden via de QR code die in het boek staat. De code staat zowel in het fysieke boek als in het digitale boek.

In het werkboek komen verschillende onderwijs domeinen aan bod (Nederlands, rekenen, wereld oriëntatie en kunstzinnige oriëntatie). Sommige werkbladen zullen kinderen zelfstandig kunnen maken, sommige werkbladen hebben een korte instructie nodig en andere werkbladen zijn meer voor samen leren.

Het werkboek is een PDF bestand waarbij rekening is gehouden met het kunnen knippen van de knipbladen zonder dat je hierbij andere werkbladen knipt. Je kunt het werkboek dus dubbelzijdig afdrukken.

Instagram

Op Instagram blijf je op de hoogte van alle activiteiten van ‘Dino’s & regenbogen’. Je leest er niet alleen alles over het boek, maar ook over allerlei toffe extraatjes die bij het boek horen. Zo blijf je gelijk op de hoogte van alle leuke printables die je (met de QR code uit het boek) gratis kunt downloaden.

Maar er worden ook leuke activiteiten gedeeld (met werkbeschrijvingen), zoals knutsels, recepten en spelletjes die je bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje zou kunnen doen. Verder vind je er allerlei weetjes over dino’s, mopjes over dino’s en (reflectie)vragen die je bij het boek kunt stellen, zodat het boek nog meer leeft.

Facebook

Op Facebook worden eigenlijk dezelfde dingen gedeeld als op Instagram. Ook daar blijf je dus op de hoogte van alle leuke printables, activiteiten, weetjes en nog veel meer.

Het voordeel van Facebook is dat het iets meer gebruikersvriendelijk is. Je kunt makkelijker iets gericht opzoeken en ook kun je makkelijker via een link direct naar de juiste pagina worden geleid. Het nadeel is dat het minder overzichtelijk is ten opzichte van Instagram. Het is dus net waar jouw voorkeur ligt…al kun je natuurlijk het beste beide volgen 😉

Pinterest

Op Pinterest deel ik niet alleen wat ik op Instagram en Facebook deel, maar zal ik ook inspiratie delen dat over dino’s en over regenbogen gaat.

In de map vind je verschillende submappen. Zo vind je een map met reflectievragen, weetjes, activiteiten, dino’s, quotes en een map over het boek. Zo kun blijft alles een beetje overzichtelijk en kun je sneller vinden wat je zoekt.

Bij elke pin vind je overigens een link. Dit kan een link naar de bron zijn, maar het kan ook een link naar een werkbeschrijving zijn.

Reviews

Wanneer je een boek wilt kopen, wil je natuurlijk graag weten wat anderen er van vinden. Het lezen van een review kan hierbij helpen. In de lijst hier onder kun je de reviews vinden die bij mij bekend zijn.