Over Mama Duizendpoot

Wat leuk dat je er bent! En wat fijn dat je hier gezellig komt lezen. Laat ik mijzelf even voorstellen.

Wie ben ik?

Docent

Mijn naam is Natascha Santes en ik ben altijd werkzaam geweest in het onderwijs als docent (nou ja, vanaf dat ik mijn diploma had natuurlijk, daarvoor werkte ik in de horeca). Ik heb altijd met veel liefde, enthousiasme en veel plezier voor de klas gestaan. En ik hoop dat ik ooit weer voor de klas kan/mag staan.

Een onverwachte wending

In 2015 leerde ik mijn man kennen (midden in mijn grote verbouwing) en werd ik stiefmama. In 2016 werd ik mama. Tijdens de zwangerschap raakte ik vermoeid en na de bevalling zelfs oververmoeid…iets met ruim een jaar bijna niet slapen vanaf toen een beetje slapen. Hierdoor kon ik helaas niet meer werken. Ik had een uitlaatklep nodig. Iets waarmee ik mij kon uiten en mij verbonden kon voelen met de maatschappij. Schrijven was iets wat ik altijd al leuk vond om te doen. En dus besloot ik te gaan bloggen.

Bloggen

Eerst heb ik nog voor Mamsatwork en Website4mama geblogd. Later ben ik voor mijzelf gaan bloggen op een WordPress account op ‘Mijn mama momenten’. Hier schreef ik in het begin vooral over mijn leven als (stief)mama. Later kwamen mijn creatieve uitspattingen er ook bij en voelde de naam ‘Mijn mama momenten’ steeds minder goed. Ook wilde ik steeds liever op een eigen domein schrijven, zodat er meer mogelijkheden zouden zijn voor mij. Ik wilde namelijk ook mijn naaipatronen verkopen.

Mama Duizendpoot

Sinds 1 november 2018 ben ik gaan schrijven op mijn eigen domein en heb ik voor een nieuwe naam gekozen. De naam werd ‘Mama Duizendpoot’. Het bedenken van deze naam heeft mij bijna een jaar gekost. Ik kon niets vinden waar ik mij goed bij voelde, wat de lading dekte en wat er nog niet was. Ik zocht een naam waar ik mijn veelzijdigheid in kwijt zou kunnen…en dat lukt met ‘duizendpoot’ zeker. Ik wilde nog steeds dat moederschap op de voorgrond zou staan. Mijn creativiteit (en alles wat ik hier schrijf) ontstaan namelijk vanuit mijn moederschap. En zo was ‘Mama Duizendpoot’ geboren. Hier schrijf ik niet alleen over mijn leven als (stief)mama, maar deel ik ook mijn diverse creativiteiten (naaien, knutselen, koken…en nog veel meer). Ook heb ik nu een webshop waarin mijn naaipatronen staan.

Dankbaar

Wat ben ik blij met jullie als lezers en wat ben ik onwijs dankbaar voor het feit dat ‘Mama Duizendpoot’ groeit. Ik hoop dan ook dat ik jullie nog heel lang mag blijven inspireren en dat ik nog heel lang mijn verhalen met jullie mag delen.