Een explosion box voor valentijnsdag

Eplosion box

Het maken van een explosion box stond al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik even een andere workshop moest gaan geven vanwege het weer, leek het mij de perfecte tijd om dit project eens op te pakken.

Inpakken

Met sommige gelegenheden is het lastig om te bedenken hoe je iets wilt inpakken. Soms wil je gewoon even iets kleins geven en dan is het inpakken ervan vaak zo minimaal. Met een explosion box kun je het kleine cadeau een groots gevoel laten geven bij het geven. Het doosje zelf ziet er al prachtig uit, maar door de vele flapjes kun je het heel persoonlijk en verrassend maken.

Valentijn

Op Valentijnsdag geef je vaak iets kleins. Het gaat immers om het gebaar van liefde. Met een explosion box kun je er kleine liefdesbriefjes in plaatsen en kun je er foto’s van jullie samen in verwerken. Zo heb je niet alleen een leuk inpakdoosje, maar ook gelijk een mooie herinnering.

Stap voor stap werkbeschrijving

Het maken van het doosje is op zich niet heel moeilijk, maar het is wel een heel precies werkje. Daarom heb ik er een stap voor stap werkbeschrijving bij gemaakt dat voorzien is van een afbeelding bij elke stap. Zo kun je de explosion box ook gebruiken als project voor (oudere) kinderen.

Workshop

Dit knutselproject heb ik zelf als workshop mogen geven aan kinderen van de bovenbouw. Ze vonden het heel leuk om een explosion box te maken. Het heel precies werken vonden ze af en toe nog een beetje lastig, maar er zijn prachtige exemplaren gemaakt. Sommige kinderen hebben zelfs een eigen thema ontworpen.

Tip

Er moet veel geplakt worden tijdens het maken van een explosion box. Nu is het niet altijd even handig om te moeten wachten tot de lijm droog is voordat je weer verder kunt. Ik gebruikte daarom van die mini wasknijpertjes. Deze konden de geplakte delen van de dekseltjes en het doosje heel goed vasthouden terwijl ik lekker verder knutselde aan de volgende delen. Dat heeft mij veel gedoe en tijd bespaard.

Bestellen

In het document vind je de stap voor stap werkbeschrijving (voorzien van afbeeldingen) en de werkbladen. Deze kun je vinden in het winkeltje voor de prijs van €1,00. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar de documenten. Tip: Sla na ontvangst de bestanden gelijk op, zodat je ze niet kwijt raakt.

Blijf op de hoogte

Vind je het een leuk project en wil je graag op de hoogte blijven van andere knutsels en activiteiten. Volg Mama Duizendpoot dan op Facebook, Instagram en Pinterest.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter of LinkdIn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima.

Vergeet bij het delen niet een link te plaatsen naar dit bericht, zodat iedereen het verhaal en de activiteiten makkelijk kan vinden.

Bewaren en delen wordt overigens enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *