6x Entertainment voor in de auto

entertainment voor in de auto

Vervelen de kinderen zich in de auto? Entertainment voor in de auto is snel gemaakt. Ik laat je zien hoe je blikjes kunt vullen met de leukste activiteiten. Een kind is vrij makkelijk te entertainen op de achterbank, maar met een lange rit wordt het toch wel een uitdaging. De spanningsboog van kleine kinderen is namelijk vrij kort waardoor ze snel uitgekeken zijn op een activiteit. Hierdoor raak je al vlot door ideetjes heen om jouw kind te entertainen. Daarom maakte ik doosjes om de meiden even kort zoet te houden. 

Entertainment voor in de auto…

De blikjes zijn superhandig in de auto. Je hebt alles bij de hand en alles is zo weer opgeruimd. Ze zijn makkelijk op te bergen, ze passen in het vakje van de deur in de auto of in de tas. Oh…en zo versierd zien ze er onwijs leuk uit.

Omdat ze zo lekker compact zijn en zo makkelijk mee te nemen zijn, zijn ze niet alleen handig voor in de auto. Op de camping hebben deze blikjes ook al voor heel wat speelplezier gezorgd. En wanneer je op visite bent (waar geen speelgoed is), zijn ze ook erg praktisch. Oh, en wat dacht je van een lange vliegreis?

Dubbele pret

Eigenlijk zijn dit snoepblikjes van Barkleys (ik kocht ze bij de Xenos). Dat is dubbel de pret, want die moet je natuurlijk wel eerst leeg eten voordat je ze kunt vullen met iets anders…en laten die snoepjes nu net heel lekker zijn. De doosjes zijn erg klein en daardoor ook mooi compact om mee te nemen wanneer je op reis gaat. Maar je kunt natuurlijk ook andere blikjes of doosjes nemen. Let er dan wel op dat je een beetje hoogte hebt. Een pennenblikje is bijvoorbeeld erg laag en daardoor minder geschikt.

Blikjes decoreren

Je kunt de blikjes natuurlijk gewoon zo laten (ik vind de blikjes namelijk best mooi), maar je kunt ze ook mooi versieren. Ik heb ze beplakt met zelfklevende stof van de Action. Trek hiervoor de contouren (boven en onder) van het blikje over op papier. Met de hoogte van de bodem (tot aan het scharnier) en de deksel. Teken een rand van de gemeten hoogtes om de bijbehorende contouren en neem dat patroon over op de stof. Het kan zijn dat je bij hoekjes een beetje moet inknippen om het er mooi op te krijgen, doe dit zo netjes en symmetrisch mogelijk.

Verf de binnenkant eventueel met een grondverf die geschikt is voor metaal. Verf hem daarna in de gewenste kleur en lak hem af. Of bekleed hem met een effen stukje stof. Of laat hem gewoon zoals hij is…dat ook best mooi toch?

Je zou zelfs nog een simpel opberzakje kunnen maken voor de doosjes, zodat je de doosjes mooi bij elkaar kunt houden.

Aan de slag

Voor het maken van entertainment voor in de auto heb je het volgende nodig:

Invulling 1: Lego

Entertainment voor in de auto: LegoDit doosje heb ik gevuld met een groen Lego Classic doosje, omdat je dan veel leuke steentjes bij elkaar hebt met veel mogelijkheden. En de kleine meid houdt van groen.

Zuru Mayka Blocks TapeEerst heb ik Zuru Mayka Block Tape met 4 noppen er ingeplakt. Ik had hiervoor drie stroken nodig en moest twee keer een strook smaller knippen en er hoekjes uit knippen. Het is even wat gedoe om het er op te plakken, maar dan zit het wel mooi.

Wanneer de tape volledig in de bodem zit, kunnen er een paar bouwsteentjes in en misschien zelfs nog een poppetje.

Invulling 2: Boter, kaas en eieren

Entertainment voor in de auto: Boter, kaas en eierenTeken het raster voor ‘boter, kaas en eieren’ in de bodem.

Ik maakte 10 kleine bolletjes van zelfgemaakte zelfhardende klei. Het recept vind je in deze ‘post’ waarin ik uitleg hoe je een nachtlampje kunt maken. Je kunt de balletjes op kleur maken met voedselkleurstof door deze er door te kneden voor het droogt. De balletjes laat je drogen op bakpapier. Maar je kunt ook 10 kleine kiezelsteentjes verven: 5 in de ene kleur en 5 in de andere kleur. Deze lak je af, zodat de verf niet meer af kan geven en er niet snel af slijt. Of teken met benzinestift een rondje op 5 steentjes en een kruisje op de andere 5. En vergeet natuurlijk niet met benzinestift een speelveld in het blikje te tekenen.

Invulling 3: Tekenen

Entertainment voor in de auto: TekenenMeet de binnenkant van het bakje.

Knip post-its op maat en plak deze in de deksel, de stapel post-itts maak je niet te dik, zodat de potloodjes er ook nog in passen.

Leg mini potloodjes in het bakje.

Invulling 4: Bouwstenen van Ockyz

Entertainment voor in de auto: bouwstenen van OckyzDe meiden hebben ieder een badpak met bijbehorende sweakers van Ockyz. Bij de bestelling kreeg je drie bouwsteentjes cadeau, samen hebben ze dus 6 van deze bouwsteentjes. Maar deze bouwsteentjes kun je dus ook gewoon via de site bestellen.

De zes bouwsteentjes die wij hebben, passen perfect in een blikje.

Invulling 5: Puzzel

Entertainment voor in de auto: puzzelsMaak van dik vilt (tassenvilt) een puzzel die precies in de bodem past. Je kunt elk stukje een andere kleur geven om het wat vrolijker te maken, maar dat maakt de puzzel ook gelijk makkelijker. Je kunt de puzzel vormen zoals je dat zelf wilt, zorg er alleen wel voor dat de stukjes er maar op 1 manier in passen.

Ik maakte drie puzzels die op elkaar in het bakje liggen. De ene maakte ik met puntjes, de ander met bobbeltjes en de derde maakte ik met traditionele puzzelstukjes.

Invulling 6: Nog een keer Lego, want de grote meid en de kleien meid hebben ieder zo hun eigen lievelingskleur.

Entertainment voor in de auto: LegoIn een gezin wat dol is op Lego, en met twee meiden met elk hun eigen lievelingskleur, kon ik niet anders dan nog een doosje vullen met Lego…maar dan met de blauwe blokjes in plaats van groene. Ook hier plak je weer tape op de bodem…dat is handig, want je hebt de tape al.

Overige opties:

Tja…nummer 6 is natuurlijk niet echt iets anders dan nummer 1. Daarom heb ik hier nog een paar suggesties voor je. Je kunt er namelijk ook speelkaarten in doen of dobbelstenen of een tangram spelletje (deze kun je hier gratis downloaden) of raamstickers of Ztringz. De mooiste vind ik eigenlijk nog wel om het blikje om te toveren tot huisje en er poppetjes op ijsstokjes in te doen. Eigenlijk zijn er een heleboel manieren om de doosjes te vullen met leuke bezigheden. Zo…nu heb je een heleboel ideetjes om een blikje mee te vullen voor entertainment voor in de auto 😉

Waar vul jij het blikje mee?

Maak jij ook zulke leuke blikjes met entertainment voor in de auto?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

One thought on “6x Entertainment voor in de auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *