Aquaplay

aquaplay

Lekker met water spelen en nog iets leren ook. Dat kan allemaal met Aquaplay. Dit is een prachtige waterweg met verschillende bootjes en met poppetjes.

Warm, maar net niet warm genoeg

WP_20170606_20_10_27_RichMet water spelen wanneer het mooi weer is, is natuurlijk heerlijk. Soms is het gewoon net niet warm genoeg om het zwembad op te zetten, maar is het wel heerlijk weer om met water te spelen. Een watertafel is dan een uitkomst. Maar de meeste watertafels kosten veel ruimte…vooral wanneer je hem op wilt bergen. Aquaplay neemt niet veel ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen. De watertafel is zelfs een koffertje, waardoor het gemakkelijk wordt om alle losse onderdelen in op te bergen. En wanneer ze er weer mee willen spelen, zet je hem zo weer in elkaar.

Ontdekken

Aquaplay is eigenlijk niets meer dan een waterweg vol met sluizen, pompen, verhogingen, molentjes en eigenlijk alles wat met waterverplaatsing te maken heeft. Zo leert je kind precies hoe het allemaal werkt wanneer je water wilt verplaatsten. Het is erg realistisch in elkaar gezet, waardoor je de koppeling kunt maken naar ‘de echte wereld’. Hoe leuk is het om bij een echte sluis te kijken wanneer ze net zelf hebben ontdekt hoe het werkt. En andersom natuurlijk ook. Want het is ook erg leuk om te ontdekken hoe iets werkt wat je net nog in het groot hebt gezien. Eigenlijk heeft het wel iets Hollands; leren water te manipuleren.

De haven

Wij hebben de haven. Hier zit ook een kraan op die containers van boten haalt en er weer op zet. Ook is er een parkeerplek bij en een auto met laadruimte…en het oprijd-plankje is ook een leuk detail. Verder is er een ophaalbrug waar de auto’s overheen kunnen rijden en de boten onderdoor kunnen varen (mits het laag water is). De grote boten kunnen er niet onderdoor, hiervoor moet de brug open.  Met het molentje creëren ze een stroming die met poortjes om te leiden zijn. De pomp hoort bij de verhoging en de sluizen. Dat is mijn favoriete onderdeel.

Uitbreiden

Naast de haven hebben we nog wat zeilbootjes met poppetjes en een sleepboot met poppetje erbij gekocht, zodat er iets meer variatie in de haven is. Verder zijn alle tafels op elkaar aan te sluiten. Soms heb je daar een extra tussenstuk voor nodig. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden om uit te breiden.

Vullen en legen

Het vullen van de watertafel gaat vrij makkelijk wanneer je een emmer hebt. Er gaan ongeveer drie emmers in deze haven. Bedenkt voor het vullen wel waar je hem precies wilt hebben staan, want verplaatsen met water er in is geen goed idee. Het legen van de tafel vind ik ook wel wat lastig. Door de verbindingen kun je hem namelijk niet even oppakken om leeg te kiepen. Maar met wat pompwerk (dat is het leukst) of (minder leuk) leeg scheppen is hij snel leeg genoeg om om te kiepen.

Wat vinden wij er van

De sets van Aquaplay zijn simpel qua vormgeving, maar wel erg effectief. Het spelen met de waterwegen zorgt voor nieuwsgierigheid naar de werking van water en de waterwegen. De meiden hebben de zet (met een paar extra bootjes en extra poppetjes) nu 2 jaar en het is nog net zo netjes als op dag 1. De meiden spelen er graag mee…vooral wanneer het wel lekker warm is, maar net te koud om te buiten te zwemmen. Zo kunnen ze dan toch nog even lekker met water spelen.

Kopen?

Wil je ook van die leuke dingen maken van toiletrollen? Aquaplay is onder andere bij bol.com te koop…in verschillende prijsklasses.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

One thought on “Aquaplay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *