De mama maffia…of eigenlijk gewoon pesters

mama maffia

Slaapt jouw kind nog steeds niet door? Laat jij je kind bij je slapen? Oh nee, dat is veel te vroeg hoor, je moet hem maar dwingen te liggen, baker hem maar in. Je moet je kind elke 3-4 uur voeden en niet zomaar op verzoek. Dat zijn typische vragen en opmerkingen van de ‘mama maffia’ (niet te verwarren met Mama Maffia de boerenrock band)

Ongevraagd ‘advies’

Je hebt vast wel eens met ze te maken gehad of (net als ik) ze op een afstandje aan het werk gezien. Deze mama’s hebben elk beschikbaar artikel en boek gelezen wat over kinderen gaat en over baby’s weten ze nog het meest. Ze schromen dan ook niet deze kennis (ongevraagd) te delen…of eigenlijk op te leggen. En dit advies krijg je altijd samen met een ongenuanceerde mening. Want als je het niet volgens de boekjes doet, dan krijg je het zeker te horen. En je komt ze overal tegen.

De mama maffia in het openbaar

Op het schoolplein cirkelen ze als aasgieren boven de onzekere jonge mama’s. Soms zijn ze solitair en soms werken ze samen om een arm schaap te grazen te nemen.

Op feestjes zijn ze volop aan het netwerken. Elke (potentiele) mama wordt uitgehoord om te kijken waar een strenge correctie kan plaats vinden.

In de winkel staan ze altijd midden in het pad afkeurend toe te kijken hoe jij je kind niet zijn zin geeft (die zit dus te schreeuwen en te jammeren en ligt het liefst midden op het pad in de winkel om jou dwars te zitten). En als deze mama maffia lid ook nog eens iemand heeft om mee te praten kun je er de donder op zeggen dat er uitgebreid over je gepraat wordt…het liefst nog net hard genoeg dat jij het commentaar kunt horen. Haar zal dat namelijk nooit overkomen, zij voedt haar kind wél op.

In je kenniskring zwermt er wellicht ook een rond. Als je geluk hebt vliegt ze solo en houdt ze zich redelijk rustig, maar als een mede-lid mee zwermt kun je je beter bergen, want deze bezige bijtjes zullen je zeker steken.

De mama maffia op het internet

De meest hardnekkige groep is de groep die op het internet opereert. Deze groep wacht netjes af tot er een mama zich kwetsbaar opstelt en om hulp vraagt. Dit is hun moment om in actie te komen, want deze mama vraagt zelfs om advies. En deze mama’s staan te popelen om hun kennis op hen los te laten…het liefst nog met zo veel mogelijk afkortingen. Zij hebben hun doelwit gevonden en schieten om de beurt op deze arme mama (inclusief gratis keiharde mening). De al zo onzekere mama kun je nu dus wel depressief verklaren, want die ziet het nu echt niet meer zitten.

Lees ook: Afkortingen die mama’s onderling gebruiken

Mijn theorie

Wat het doel is van de mama maffia en wie ze precies zijn weet niemand, maar ik heb een theorie. Er is een reden dat deze mama’s elk boek en elk artikel hebben gelezen. Deze mama’s wisten het zelf eerst ook niet. Deze mama’s waren eerst zelf ook onzeker…en misschien zijn ze zelfs op dit moment nog onzeker. Ze proberen zich wanhopig vast te houden aan ‘de boekjes’, omdat ze het anders zelf ook echt niet meer weten. Waarschijnlijk zijn deze arme mama’s hun instinct kwijt geraakt en zijn ‘de boekjes’ hun laatste strohalm. Ik heb best met hen te doen, want niemand hoort zich zo onzeker te voelen dat ze niet meer optimaal van haar kind kan genieten…de mama maffia niet en hun ‘slachtoffers’ ook niet.

Mommy power

Mama’s zouden sowieso niet tegen elkaar in moeten gaan, maar elkaar moeten helpen. En je mening? Die doet er dan even niet toe, want het draait om de mama die het even niet meer weet of niet meer ziet zitten…en eigenlijk draait het zelfs om haar kleine. Laten we dus gewoon onze krachten bundelen…mommypower

One thought on “De mama maffia…of eigenlijk gewoon pesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *