De muziek tag

muziek tag

Ik ben dol op muziek. Ik adem muziek. Er gaat dan ook geen dag voorbij zonder muziek. Ik vertel je alles over mijn luisterervaring in de muziek tag.

Dol op muziek

Ik ben dol op muziek. Ik kan niets zien of horen of er komt een liedje in mij hoofd die daar over gaat. Dit zie ik trouwens ook bij onze kleine meid…zo grappig om te zien. Toen ik de Muziek Tag zag, vulde ik deze graag in.

Tag you’re it

Deze muziek tag is bedacht door Xarifa van &Xaar. Zij heeft deze lijst uiteraard ook zelf ingevuld.

De muziek tag

Op welk moment van de dag luister jij graag muziek?

Ik het altijd wel fijn om naar muziek te luisteren, dus het maakt mij niet uit hoe laat het is en wat ik aan het doen ben.

Gebruik je liever Spotify of YouTube?

Eigenlijk geen van beide. Ik luister eigenlijk liever naar een CD of LP…ik ben wat nostalgisch aangelegd 😉 Maar op Youtube heb ik wel een aantal speellijsten gemaakt waar ik graag naar luister. Ook luister ik op Youtube graag naar Radiohead, Tonic, Hurts, Depeche Mode (de wat nieuwere nummers) en Kasabian. Al moet ik toegeven dat ik tegenwoordig meer onvrijwillig naar Youtube luister, omdat de kleine meid graag even liedjes wil luisteren. dat zijn helaas ook vaak de liedjes die in mijn hoofd blijven hangen. Gelukkig houdt ze ook wel van goede muziek, zoals Van Morrison en The Beatles.

Lees ook: 1 Jaar oud en dol op muziek

Als je onderweg bent, gebruik je dan liever oortjes of een koptelefoon?

Op de fiets liever niet in verband met verkeersveiligheid. In de auto staat de radio altijd aan. In de bus of trein gebruik ik oortjes, maar dan wel zacht. Ik wil geen overlast zijn en wil mijn omgeving ook nog enigszins kunnen horen.

Als je Spotify hebt, welke afspeellijst luister je op dit moment veel?

Ik heb een tijdje Spotify gehad, maar ik heb er niet zo veel mee. Hier luister ik dan ook niet meer naar.

Wie is jou grootste muziek held van vroeger?

Dat is absoluut Cat Stevens. Zijn muziek vond ik als klein meisje al mooi en dat vind ik nu nog steeds.

Welk muziek instrument zou je graag willen (leren) bespelen?

Als ik nu een instrument zou moeten leren bespelen zou dat denk ik akoestische gitaar zijn. Maar met een kleine meid om me heen te springen gaat dat echt niet lukken. Misschien later.

Ga je liever naar een concert van een DJ of een band?

Ik vind een DJ dus echt niks. Ik ga dus velen malen liever naar een band. Vroeger ging ik vaak naar concerten en naar Pink Pop. Nu eigenlijk nooit meer…maar dat komt meer doordat de kleine meid altijd nog waardeloos slaapt.

Lees ook: Mijn baby is een landmijn

Wat zou je liever beluisteren, een CD of een LP?

Als ik bewust muziek ga luisteren, luister ik het liefst naar een LP. Het geluid voelt toch iets warmer en het krakende geluid geeft meer een nostalgisch gevoel. Vooral Van Morrison, Cat Stevens, The Beatles en Led Zeppelin luister ik graag op LP.

Liever naar een festival of lekker muziek luisteren in de achtertuin bij de barbecue?

Muziek is altijd goed. Muziek kan een sfeer versterken en kan een sfeer scheppen. Ik kan genieten van zowel live als op een medium.

Muziek uit de jaren 80 of 90?

Liever geen van beide. Deze twee decennia hebben niet echt het beste muziek voortgebracht. Ik ben eigenlijk meer van de jaren ’60. Maar als ik dan toch moest kiezen, dan kies ik de jaren ’80. Toen waren er toch nog een paar fatsoenlijke bandjes…Radiohead is zo’n voorbeeld. Aan de andere kant zijn Tonic en Kasabian weer opgericht in de jaren ’90. Maar ja, dat zijn dus allemaal uitzonderingen uit de grote hoop bagger, want wat is er veel troep gemaakt in die 20 jaar tijd.

*Aanvulling: Welke muziek luister graag?

Dat ligt een beetje aan mijn bui. Soms wil ik gewoon relax muziek luisteren. Dan zet ik vaak Van Morrison, Cat Stevens op. Ik mag graag naar rustige muziek luisteren. Ik ben ook dol op het geluid van een akoestische gitaar, piano en viool. Af en toe mag het wel een beetje meer emotioneel…iets bombastischer. Dan luister ik graag naar Prokovief of Moussorkski (dat had ik als klein meisje al). Wanneer ik de muziek lekker hard op wil hebben staan, zet ik vaak Kasabian op of Led Zeppelin. Zo heeft elke sfeer wel zijn eigen muziek. Meestal zoek ik dan ook de muziek op die bij mijn gevoel past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *