Een fotoshoot van de zwangere buik

Een fotoshoot van de zwangere buik

Je bent trots zwanger en je voelt je geweldig (meestal dan, want al die kwaaltjes zijn ook niet niks). Dat wil je graag vastleggen, zodat je nog jaren kunt nagenieten van deze prachtige periode. Je besluit een fotoshoot van de zwangere buik te laten maken.

Lees ook: 11 Ongemakken tijdens de zwangerschap

Een van de vele soorten

Een fotoshoot van de zwangere buik is een van de vele fotoshoots die je kunt doen rondom de baby. Is je budget niet zo groot? Bedenk dan goed van tevoren welke shoot je het belangrijkst/leukst/mooist vindt. En welke fotoshoot je echt door een fotograaf wilt laten doen…dat bespaart je een heleboel teleurstellingen achteraf. Tenzij je natuurlijk net zo’n lieve tante hebt als dat ik heb, want zij heeft ontzettend veel fotoshoots met ons gedaan.

Weet wat je wilt

Maak eerst de keuze of je de fotoshoot buiten of binnen wilt. Buiten kan erg mooi zijn, maar besef wel dat je dan ontzettend afhankelijk bent van het weer. Binnen lukt altijd wel, maar daar ben je vaak wel beperkter qua ruimte.

Op internet staan ontzetten veel prachtige (en hilarische) voorbeelden van foto’s van een fotoshoot van de zwangere buik. Kijk goed naar wat voor foto’s jij mooi (of grappig) vindt. Let hierbij wel goed op de kleur van de achtergrond. De meeste fotografen hebben wel een wit doek, maar niet elke fotograaf heeft een zwart doek. Besef ook dat niet elke fotograaf de tijd en zin heeft om tussen de doeken te wisselen. Let ook goed op wat binnen je eigen ‘comfort zone’ ligt.

Zoek de juiste fotograaf

Nu je weet wat je wilt, wordt het tijd om een fotograaf te vinden die kan fotograferen wat jij wilt…en binnen jouw budget ligt. Besef ook dat je redelijk bloot zult zijn. Het is dan wel zo fijn dat je je gemakkelijk voelt bij de fotograaf.

Overleg goed met de fotograaf

Bespreek jouw wensen met de fotograaf en kijk samen naar wat wel en wat niet haalbaar is. Let tijdens de fotoshoot goed op wat voor jouzelf nog haalbaar is qua houdingen en uithoudingsvermogen.

Sommige fotografen hebben zelf heel veel spullen voor de fotoshoot. Overleg wat je zelf allemaal nog mee moet nemen voor de fotoshoot en overleg ook wat de outfit moet worden.

Onze fotoshoot van de zwangere buik

Wij hebben een ontzettende leuke (en best vermoeiende) fotoshoot gehad bij mijn lieve tante Severia. Ik was op dat moment 32 weken zwanger. Volgens mijn tante is dat de mooiste week voor zwangerschapsfoto’s, omdat je dan al wel echt een buik hebt, maar je nog  niet de jumbo grootte hebt bereikt. Zij maakt meestal natuurfoto’s, maar af en toe doet ze ook fotoshoots op verzoek. Mijn nichtje heeft haar meegeholpen om alles telkens weer klaar te zetten voor de volgende foto. Het is best veel wek om te wisselen van kleding en dergelijke tussen de foto’s door. En ik moest vaak lang in houdingen staan/zitten/liggen die niet altijd even prettig zijn met een zwangere buik die al bijna op ontploffen staat. Maar de resultaten zijn super. Ik geniet van elke foto die gemaakt is en kijk met veel plezier terug naar de dag van de fotoshoot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *