Een krijttekening voor vaderdag

Een krijttekening voor vaderdag

Een foto is een leuk cadeau, maar vaak is de achtergrond niet zo spectaculair. Met stoepkrijt kun je superleuke achtergronden maken. Zo maak je een krijttekening voor vaderdag om er vervolgens weer een fantasierijke foto van te maken.

Een krijttekening voor vaderdag

Stoepkrijt

Om een mooie duidelijke achtergrond te maken is het belangrijk dat je stopkrijt kiest met mooie kleuren. Ook moet de kleur duidelijk zichtbaar zijn wanneer je tekent. Ik gebruikte hiervoor stoepkrijt van Crayola.

Wat kun je tekenen?

krijttekening voor vaderdagJe kunt eigenlijk alles tekenen wat je maar leuk vindt…mits het maar een achtergrond is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt een beetje natuur tekenen zoals wij hebben gedaan. Maar je kunt het ook hartjes laten regenen en een paraplu tekenen of een stad tekenen en cape in de lucht zodat jouw kind een superheld kan worden. Op Pinterest kun je hele leuke voorbeelden vinden. Maar de meiden hadden bedacht dat het bloemen en een regenboog en een hartje moest worden.

Spelen met perspectief

Het leuke van een foto met een achtergrond van stoepkrijt is dat je ook met perspectief kunt spelen. Zo kun je van een stoep een rand van een gebouw maken waar jouw kind op zit. Ook hiervan staan onwijs veel voorbeelden op Pinterest…laat je vooral inspireren. Voor de meiden was dit concept nog een beetje te hoog gegrepen, dus wij hebben niet met het perspectief gespeeld.

Tekst

Als je een tekst wilt op de foto, kun je deze met stoepkrijt tekenen. Maar je kunt ook de tekst toevoegen aan de foto in een fotobewerkingsprogramma (of app)…zo valt de tekst iets meer op.

Aan de slag

Voor het maken van een krijttekening voor vaderdag heb je het volgende nodig:

  • stoepkrijt
  • camera
  • printer
  • fotolijstje

Teken met stoepkrijt een mooie achtergrond op de tegels of op straat (kijk dan wel heel goed uit voor het verkeer). Bepaal van tevoren hoe groot het vlak moet worden door even je kind(eren) op het werkvlak te laten liggen. Zo kun je ook gelijk zien waar je niet moet tekenen, omdat jouw kind(eren) moet(en) liggen.

Plaats jouw kind(eren) op de achtergrond (in kleding die goed bij de achtergrond past).

Zorg er voor dat de houding klopt.

Leg alle kleren en haren goed neer, zodat kleding en haren niet ‘omhoog waaien’ in de foto.

Maak een foto van bovenaf. Let er hierbij op dat je de camera recht houdt, de camera boven het midden zit en dat alles er mooi op staat (dit is nog best lastig).

Bewerk de foto eventueel (recht zetten, licht-donker corrigeren, kleuren corrigeren, tekst toevoegen, enz.)

Print de foto uit in de juiste grootte voor jouw fotolijstje.

Plaats de foto in het lijstje.

Maak jij ook zo’n leuke krijttekening voor vaderdag?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Een krijttekening voor vaderdagVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Een krijttekening voor vaderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *