Hé, wie zit er op de wc?

Hé, wie zit er op de wc

‘Hé, wie zit er op de wc?’ is een grappig boekje waarin je helemaal mee voelt met de arme dieren die wel heeeeeeeeel nodig naar de wc moeten.   

Het verhaal in het kort

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot.Wat moet hij daar nu mee? Hé, wie zit daar op de wc? Raad je mee?

Over het boek

‘Hé, wie zit er op de wc?’ is een boek dat is geschreven door Harmen van Straaten en is uitgegeven door Leopold. Het boekje heeft een liggend formaat en is iets hoger dan een A4. De illustraties zijn rustig, vrolijk en erg grappig…ze geven een prachtig beeld van de de benarde situatie.

Onze ervaring

‘Hé, wie zit er op de wc?’ is een grappig boekje die dicht bij de belevingswereld van het zindelijk (wordend) kind staat. De tekeningen zijn rustig, maar ook vrolijk en grappig.

Het verhaal is op rijm, maar niet op een overduidelijke manier. Het zorgt niet voor een toon of ritme…er valt nog genoeg te spelen met intonatie.

De dieren moeten allemaal heel erg nodig, maar hij is al bezet. Naarmate de wachtrij langer wordt, wordt de nood ook hoger en worden er zelfs dansjes gedaan om het plassen maar tegen te houden (ik noem dat altijd de wc-dans). Wanneer de wc eindelijk vrij is, stormen ze met z’n allen op de wc af.

Aan het einde van het boekje kan ik maar aan 1 ding denken: Wat zullen ze ontzettend opgelucht zijn geweest nadien…en wat zal het een bende geweest zijn nadat al die dieren zo tegelijkertijd naar de wc zijn geweest.

Aanrader of niet?

Als je kind bezig is met zindelijk worden, is dit een super leuk boekje. Niets is namelijk zo frustrerend als naar de wc willen (en moeten!) en dat hij dan bezet is. De manier waarop de dieren omgaan met hun hoge nood is erg herkenbaar. En de reden dat die arme dieren zo lang hebben moeten wachten, maakt het eigenlijk wel extra zielig.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Hé, wie zit er op de wc?’ voorlees.

Waar kun je ‘Hé, wie zit er op de wc?’ kopen?

‘Hé, wie zit er op de wc?’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €14,99.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *