Insecten lantaarntjes

insecten lantaarntjes

Heb jij ook nog wel ergens een leeg flesje liggen. Gooi hem niet weg! Maar tover hem om tot een van de schattige insecten lantaarntjes.

Recyclen

Soms zijn we ergens een leuk uitstapje aan het maken en krijgen we dorst. Dan kopen we wel eens zo’n klein flesje drinken. Dat flesje raakt natuurlijk leeg…en dan? Tegenwoordig kun je die flesjes overal wel recyclen, dat scheelt dan weer. Maar het is nog veel leuker om er mee te knutselen. Dit keer maakte ik er lantaarntjes van. Deze komen op 11 november gezellig buiten te hangen om alle kinderen te verwelkomen tijdens het Sint Maarten lopen. Maar hij zou ook prima een leuke creatieve lampion kunnen zijn.

Een lichtje in de duisternis

Het wordt weer echt donker ‘s avonds en de meiden merken dit ook. Ze worden ook ietsje eerder moe dan dat ze in de zomervakantie werden. ‘s Avonds gaan de lampen ook weer gezellig aan. En dus leek het mij wel leuk om weer eens iets te maken met licht…en dat werden de insecten lantaarntjes.

Buiten of binnen

De insecten lantaarntjes zijn gemaakt van plastic en papier. Nu kan plastic prima tegen een buitje…maar papier kan daar toch iets minder goed tegen 😉 Maar als je ze net als ik toch buiten wilt kunnen ophangen is het toch wel handig om het papier eerst te lamineren.

Materiaal

De basis is een leeg flesje…gewoon zo’n kleine van 0,5 liter. Het lijfje en de vleugels zijn gemaakt van stevig papier of karton en de pootjes zijn van chenilledraad.

Printable

Er staat in het winkeltje een printable waarop het patroon van de vlinder, de bij, het lieveheersbeestje en de libelle staan. Dit document kost €0,75 en is te downloaden nadat de betaling voltooid is.

Aan de slag

Voor het maken van de insecten lantaarntjes heb je het volgende nodig:

De basis

Wikkel ergens in het midden chenilledraad een maal om het flesje.

Draai een uiteinde om het chenilledraad dat om het flesje zit en laat een stukje over.

Doe dit ook met de andere uiteinde.

Vouw de uiteinden nu ietsje om zodat er pootjes ontstaan.

Doe dit ook bij de andere twee chenilledraden; een wikkel je er 1 cm boven omheen en de andere 1 cm er onder.

De insecten lantaarntjes

Maak de papieren delen naar jouw wens en kleur ze hoe jij ze leuk vindt.

Knip alle delen uit.

*Lamineer eventueel alle papieren delen en knip deze 3 mm ruim af, zodat ze goed waterdicht blijven.

Lijm de vleugels op het lijfje (bij het lieveheersbeestje is dit niet nodig, dit is 1 geheel)

Leg het insect op de fles en bind deze rond de nek om de fles. Doe dit zo dat de kop over het uiteinde van de fles valt.

Vul het flesje met een breaklight.

Hang het insect op aan een stuk lint of garen. Deze heb ik vast gemaakt aan het lint om de hals en het chenilledraad die het dichtst bij de billen zit. Zo kun je een beetje spelen met de positie van het insect.

Maak jij ook zulke leuke insecten lantaarntjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Buren’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een letterhuisje kunt maken.

Deze week is het thema ‘Dieren’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van Mel DIY en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus insecten lantaarntjes.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - insecten lantaarntjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en Mel DIY of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op Pinterest.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter