Pepernoten croissantjes

pepernoten croissantjes

Zondags eten we standaard croissantjes voor ontbijt. Deze rollen we dan zelf en gaan dan de oven in…heerlijk. Maar nu zo rond Sinterklaas kreeg ik de behoefte om er een twist aan te geven. Ik maakte pepernoten croissantjes.

Combineren

Om de pepernotenkruimels er nu los op te strooien leeg mij niet zo handig. Vaak valt er dan langs de randen van alles tussenuit. Dat is natuurlijk zonde van de pepernoten. Om de kruimels te laten plakken gebruikte ik bij een aantal boter en bij een aantal chocopasta. Beide opties zijn erg lekker. Wanneer de pepernoten croissantjes warm zijn, zijn ze zacht en wanneer ze afgekoeld zijn, wordt de vulling ook steviger. Zowel warm als koud zijn ze om je vingers bij af te likken.

Maar nu ik zo zit te schrijven, bedenk ik mij dat speculoos met pepernoten ook wel een lekkere combinatie zal zijn…of van dat marshmallow fluff met pepernoten.

Bakken met kinderen

De meiden helpen hier elke zondag al bij het maken van de croissantjes. Maar ze kunnen met de pepernoten croissantjes nog steeds helpen. Ook voor kinderen is dit recept dus prima te doen.

Eigen vulling

Je kunt de vulling ook maken van chocoladeletter en pepernoten. Hiervoor laat je 50 gram bakboter smelten in een steelpannetje. Wanneer de boter gesmolten is, zet je het vuur uit. Breek de chocoladeletter in kleine brokken. Roer de kleine brokken chocoladeletter door de boter, deze smelt door de warmte van de boter. Stamp een flinke hand vol pepernoten fijn. Roer de pepernotenkruimels door het chocolademengsel. Deze vulling is genoeg voor 6 grote croissants.

Het recept voor pepernoten croissantjes

Ingrediënten
  • rol met afbak croissantjes (van Danerolles bijvoorbeeld)
  • 1 hand vol pepernoten
  • in totaal 2 lepels boter/chocopasta/specoloos/marsmallow fluff
Bereiding

Doe de smeersel naar keuze in een bakje. Als je 2 soorten wilt, dan doe je van elke soort 1 lepel in een apart bakje.

Stamp de pepernoten fijn. Ik heb dit in een vijzel gedaan, maar je kunt ze iik in een theedoek met een deegroller pletten.

Verdeel de pepernoten over het aantal verschillende soorten smeersels. Ik had boter en chocopasta dus de helft ging bij 1 lepel boter in en de andere helft ging bij de chocopasta in.

Roer de pepernoten goed door de smeersel van keuze.

Rol de rol croissantjes uit en snijd ze los.

Smeer het pepernotenmengsel over de plakjes.

Rol de croissantjes op en leg ze op bakpapier op de bakplaat in een voorverwarmde oven.

Bak ze zoals aangegeven staat op de verpakking van de croissantjes.

Laat ze nog een beetje afkoelen voordat je ze opeet, want ze zijn best heet!

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *