Roodkapje cape

roodkapje cape

Als je kind dol is op sprookjes, dan is deze cape misschien wel extra leuk om te maken. En wanneer je heb voert met fleece, is de Roodkapje cape ook nog eens heerlijk om op de bank aan te trekken op de koude avonden.

Een simpele Roodkapje cape

Dit is denk ik wel een van de simpelste manieren om een cape te maken met capuchon. Het enige wat je moet maken voor het patroon is een halve cirkel. Daarna hoef je maar twee lapjes stof aan elkaar te maken…en dat zelfs zonder binnenstebuiten te keren.

Halloween variatie

Variatie tip: Met Halloween verkleed je je natuurlijke een beetje griezelig. Roodkapje is dan niet echt griezelig. Maar Doodkapje is wel griezelig. Zij heeft een zwarte cape met rode voering. En over haar mandje zitten spinnenwebben met smurrie er in (waar dan weer lekkere snoepjes in zitten). In het mandje doe je dan eerst een plastic zak waar alles in komt en de smurrie maak je van water en bloem/maizena…en eventueel een beetje kleurstof. En met schmink maak je het gezicht ook lekker eng.

Aan de slag

Om de cape van roodkapje te maken heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • papier
  • potlood
  • schaar
  • katoen (eventueel in combinatie met een wat warme stof voor een winterversie)
  • garen
  • biaisband
  • stofkrijt
  • koord

Teken eerst het patroon uit. (Hier kun je lezen hoe je simpel een cirkel kunt maken)

Neem de grote halve cirkel twee keer over op de stof (ik gebruikte katoen en een dunne fleece voor een winter versie).

Naai bij beide stoffen biaisband langs de rechte kant.

Knip de kleine halve cirkel uit de grote cirkel.

Teken op 1 halve cirkel de kleine halve cirkel.

Speld de twee delen stof netjes op elkaar.

Markeer met stofkrijt (of met spelden) waar de kleine cirkel op de rechte kant komt, markeer de plek 1 cm boven en 1 cm onder die lijn.

Naai helemaal rondom de twee delen van de cape op elkaar, doe dit vlak langs de rand. Let er op dat je de 2x 2 cm die je zojuist hebt gemarkeerd niet dicht naait!

Naai nu 1 cm boven de kleine cirkel die je hebt getekend.

Naai 1 cm onder de kleine cirkel die je hebt getekend, zodat er een tunnel ontstaat.

Haal het koord door de tunnel en leg een knoop in de beide uiteinden.

Zorg er voor dat het koord netjes in het midden zit en naai nu het koord vast in het midden van de tunnel…dus naai een lijn van 2 cm die haaks over de tunnel loopt (zo kun je het koordje niet verliezen).

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Trakteren’ en liet ik je zien hoe je een maskers van vilt kunt maken. Deze week is het thema ‘Disney’ aan de beurt. Ilse is als bedenker van crea-cross de host en zij maakte een Vaiana knutsel met glitterfoam. Melanie van BMellow en ik zijn beide co-host. Melanie heeft een mooie Disney kleurplaat voor je en ik liet je hier dus zien hoe je simpel een roodkapje cape kunt maken aan de hand van een halve cirkel.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

One thought on “Roodkapje cape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *