Tijd voor een voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak

Heb jij dat ook met dat mooie weer? Van die kriebels bij het verschijnen van die prachtige zonnestralen? Van die kriebels die jouw vertellen dat het tijd is om naar buiten te gaan en te genieten…en dat alles weer een sopje nodig heeft. Het was tijd voor een voorjaarsschoonmaak.

Hoogste tijd voor een voorjaarsschoonmaak

Het buitenspeelgoed had een flinke poetsbuurt nodig. Met al dat mooie weer van de afgelopen week werd het toch wel hoog tijd dat dit weer schoon zou zijn, zodat er weer lekker mee gespeeld kon worden. Man, wat was dat smerig geworden.

Wij pakten een emmer, een spons en een doek. En we hebben al het buitenspeelgoed samen even goed onder handen genomen (inclusief al het zandbakspul en de watertafels). Ze nam de taak heel serieus en heeft genoten van het poetsen samen met mama.

Lees ook: Buiten spelen

Door de keuring

Eerst is elk stukje speelgoed door de keuring gekomen. We hebben het speelgoed getest op:

  • is het nog heel?
  • is het nog compleet?
  • past het nog bij de leeftijd?
  • dient het zijn doel nog?

Was minimaal een van de antwoorden ‘nee’, dan ging het weg.

Schoonmaken

Na de strenge selectie werd alles flink geboend. De kleine meid boende nog fanatieker dan ikzelf. Ze vond het heerlijk om te helpen…en om ondertussen helemaal nat te worden

Daarna kon het speelgoed lekker in het gras drogen in de zon…net als de kleine poetsster.

Sorteren & opruimen

Door al het buiten spelen (en vervolgens even snel opruimen) van het afgelopen jaar, was al het speelgoed door elkaar geraakt. Hoog tijd om de boel ook gelijk te sorteren en in bakken te stoppen die netjes af te sluiten zijn. En warempel, al het speelgoed past ineens netjes in de bakken…met nog ruimte over.

Zo, wij kunnen er weer een jaartje tegenaan. En uiteraard moest ze gelijk spelen met al dat mooie schone speelgoed…en als eerste moest er met de watertafel gespeeld worden (want ze was nog niet nat genoeg).

Nog meer schoonmaakverhalen?

Kun je niet genoeg krijgen van schoonmaakverhaaltjes? Neem dan vooral een kijkje op de pagin ‘Mama maakt schoon‘.

One thought on “Tijd voor een voorjaarsschoonmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *