10 Keer 1 april grapjes om bij je kind uit te halen

1 April

Morgen is het 1 april! Dat vind ik altijd zo’n leuke dag. Ik ben namelijk dol op grapjes. Mijn oud-collega’s kunnen dat wel beamen. Toen ik nog op het MBO werkte zette ik altijd de hele school op de kop…samen met nog een paar leerlingen uit de leerlingenraad. Nu ik mama ben, haal ik natuurlijk graag grapjes uit bij de meiden. It’s pay back time!

10 grapjes voor 1 april

Grap 1: Een volle wc

Wanneer de kinderen op bed liggen, ben jij druk aan het ballonnen blazen. Nadat jij naar de wc bent geweest voordat je gaat slapen, die je de klep van de wc dicht en gooi je de hele ruimte vol met ballonnen en trek je de deur snel dicht. De eerste die de deur van wc open trekt krijgt een lawine van ballonnen over zich heen…wedden dat diegene gelijk wakker is en geen ochtendhumeur meer heeft.

Grap 2: Te kleine sokken

Als naaiende mama kan ik hier niet omheen. Naai de sokken dicht over het randje bij de tenen. Huh…hoe kan dat nou? Zijn de sokken te klein?

Grap 3: Lego dorp voor de slaapkamerdeur

Ken je dat gevoel van Lego onder je voeten doordat je kind zo goed is in opruimen? Dan vind je dit vast een leuk grapje…mits de slaapkamerdeur niet bovenaan de trap is uiteraard. Zet allemaal minifigs in een gezellige formatie voor de slaapkamerdeur van je kind. Gna, gna.

Grap 4: Ondersteboven

Dit deed ik ook altijd in de klas en was altijd weer leuk. Zet alles op de kop! Hoe meer je op de kop zet, hoe beter het effect. Ok, je hoeft echt geen stoelen en tafels op het plafond te plakken, maar alles wat los staat of hangt kan prima op de kop.

Een leuke variant is alles andersom zetten….een soort van de kamer een halve slag draaien zeg maar.

Grap 5: Ongeldig veterstrik diploma

Je hebt een brief van de regering gekregen waarin staat dat er veel te veel ongelukken gebeuren door kinderen die hun veters niet goed strikken. Hierdoor zijn alle veterstrik diploma’s ongeldig verklaard en moeten alle kinderen hun veterstrik diploma opnieuw halen.

Grap 6: Jammie…

Wanneer je kind altijd melk drink is het erg leuk om een keer karnemelk in te schenken in plaats van melk. Een vies gezicht in 1…2…jaaaa!

Grap 7: Geen papa of mama

Oke, hiervoor moet je wel op tijd op staan…nog eerder dan de kinderen. Zorg er voor dat je goed verstopt bent en reageer alleen wanneer er paniek dreigt te komen of wanneer er een levensbedreigende situatie is. Papa en mama zijn namelijk weggetoverd. PS: Maak het helemaal echt door een briefje te schrijven van een tovenaar die papa’s en mama’s maar stom vind en ze allemaal weg heeft getoverd. Surprise!

Grap 8: Ranja

Hier zijn de meiden dol op aardbei ranja…en citroen ranja. Wanneer je van tevoren een beetje ranja met gelatine voorbereid, kun je deze serveren in plaats van gewone ranja. Zullen we een wedstrijdje doen? Wie het eerst de beker leeg heeft…wie zal er winnen? (Dit werkt overigens ook met appelsap…of met welk drinken dan ook)

Grap 9: Aaaaah, een spin

Als je kind bang is voor spinnen kun je een nep spin verstoppen tussen het toiletpapier (of er een spin op tekenen). Of misschien weet je een veel betere plek voor de spin. Ikzelf houd wel van wc humor…waarschijnlijk omdat je daar het meest kwetsbaar bent.

Grap 10: poep aan de schoen

Natuurlijk geen echte poep, maar zelfgemaakte nep poep. Nep poep kun je maken van ontbijtkoek met een beetje water of gewoon van pindakaas (het liefst met stukjes). Smeer een beetje nep poep langs de zijkant van de schoen…bleh (hihi). Oh…en als je t heel goed wilt doen dan spot jij die poep natuurlijk als eerst en twijfel je of t poep is. Om t zeker te weten moet je natuurlijk even goed ruiken, voelen en….proeven. Die blikken zijn echt kostelijk.

Ben je in een feestelijke stemming?

Ben je dol op feestjes? Of zoek je misschien iets specifieks voor een feestje? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama viert feest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *