11 Halloween karakters van ijsstokjes

IJsstokjes Halloween

IJsstokjes maken super leuke poppetjes voor in de mini poppenkast. Wij maakten 11…ehm…12 verschillende poppetjes voor Halloween in verschillende kleuren.

Halloween

Wij houden hier in huis van Halloween. De verschillende karakters zijn leuk om naar te kijken, je kunt elkaar lekker bang maken en laten schrikken, het huis kun je versieren, je kunt je verkleden en schminken, je kunt gezellig spannende spelletjes spelen en je kunt heerlijk gekke dingen maken. Wij gingen voor een Halloween knutsel dit keer. Maar wel een knutsel waar ook mee gespeeld kan worden. Met de ijsstokjes poppetjes kunnen de meiden hun eigen Halloween verhaal maken in de mini poppenkast.

Voor elke kleur een karakter

Mijn eerste idee was om voor elke kleur een karakter te nemen. Dan heb je dus bruin, rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, roze, wit, grijs en zwart. Vervolgens zocht ik Halloween karakters die bij die kleuren passen. Da werden een weerwolf, duivel, pompoen, vogelverschrikker, monster van Frankenstein, vampier, monster, heks, spook, mummy en skelet. Zo heb je niet alleen leuke Halloween karakters voor een mini poppenkast, maar kunnen de kleuren ook nog eens geoefend worden. Spelenderwijs leer je immers nog het meest.

11…Ehm, toch maar 12 

Maar toen miste de kleine meid eigenlijk de zombie, want dat is wel een beetje haar favoriet. En dus moest die er ook nog bij gemaakt worden. Die is ‘huidskleur’ geworden, zodat er geen dubbel kleuren zouden zijn 😉

Materiaal

De poppetjes zijn gemaakt van ijsstokjes, omdat ijsstokjes superleuke poppetjes kunnen worden voor de mini poppenkast (een poppenkast van een oude schoenendoos). Het kleuren kan op verschillende manieren.

Met verf kun je prima kleuren, maar doordat je het verdund, trekt het snel door de houtvezels waardoor je dus ook snel streepjes krijgt (maar met wit is verf wel noodzakelijk om een duidelijke kleur achter te laten). Met stift heb je iets minder last van de streepjes in de houtvezels (al doet de ene kleur het iets meer dan de ander). Bij kleine details moet je dus wel goed opletten. Een streep met een fineliner blijft eigenlijk heel netje op de ijsstokjes, het inkleuren is dan wel weel veel werk met een fineliner.

Ik heb daarom een combinatie gebruikt van deze materialen. Voor wit heb ik verf gebruikt. Ik heb toen eerst geverfd, voordat ik er op ging tekenen. Voor de details heb ik fineliner gebruikt en voor het kleuren (met uitzondering van wit) heb ik stiften gebruikt. Nu heb ik stiften met aan de ene kant een penseelpunt en aan de andere kant een fineliner…een brushpen (die zijn af en toe bij de Aldi te koop). Dat was in dit geval super handig, want zo kon ik met de finelinerkant in het gezicht kleuren en de rest met de penseelkant kleuren.

Aan de slag

Voor het maken van de verschillende Halloween karakters heb je het volgende nodig:

  • ijsstokjes
  • stiften en fineliners (of brushpennen)
  • *eventueel verf en een penseel voor wit

Teken met een fineliner de gezichtjes op de ijsstokjes (en eventuele details). Kleur de ijsstokjes in de gewenste kleur. Sommige kleuren trekken snel door het hout en maken streepjes. Met fineliners heb je hier geen last van, dat is vooral handig bij het gezicht en kleine details. Wanneer je wit wilt kleuren, kun je beter even een beetje verf gebruiken. Wanneer alles goed droog is kun je met de fineliner nog even weer met de fineliner over de lijntjes van het gezicht en de details, zodat deze beter zichtbaar worden.

Maak jij ook zulke leuke Halloween karakters?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat uit Emmy van Webkonijn en mijzelf. Vorige week was het thema ‘Pets’ en liet ik je zien hoe je een rekenmuisjes kunt maken.

Deze week is het thema ‘Ice’ aan de beurt en maakte ik Halloween karakters van ijsstokjes. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij Webkonijn (haar link vind je onderaan in dit bericht). Wil je alvast aan de slag voor de linkparty voor volgende week? Gezellig! Het thema van volgende week is ‘Lines’ (oftewel ‘lijnen’).

Bewaren voor later

Pinterest - IJsstokjes HalloweenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij Webkonijn. Ook zij heeft een leuke creatie binnen dit thema gemaakt, dus kijk vooral ook even bij haar.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

One thought on “11 Halloween karakters van ijsstokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *