15 Manieren om billendoekjes te gebruiken

15 amnieren om billendoekjes te gebruiken

Al sinds we dingen gebruiken om ons leven een beetje makkelijker te maken, weten we ook gelijk een manier om datzelfde ding anders te gebruiken dan waar het voor bedoeld is. Eigenlijk doen we dat zelfs het liefst, het liefst gebruiken we dingen niet zoals ze bedoeld zijn. 

De veelzijdigheid van billendoekjes

Billendoekjes zijn ook van die dingen. We gebruiken ze natuurlijk ook voor het schoonmaken van de billetjes van onze kleine scheetjes, maar we weten ze ook voor een flink aantal andere dingen te gebruiken. Hieronder staan 15 redenen om de billendoekjes vooral niet te ver uit je buurt te hebben en een flinke voorraad aan te leggen.

De top 15: 

#1 Billen

Dat moet natuurlijk het schoonmaken van de billetjes zijn. Als je geluk hebt, heb je er maar één nodig bij het verschonen. Maar als je pech hebt (en dus een spuitluier hebt), dan zit je toch al snel op een stuk of tien.

#2 Handen

Het schoonmaken van de vieze handen na het eten staat denk ik wel bij iedereen op nummer twee.

#3 Toet

Het schoonmaken van de toet. Tja, nadat je de handjes hebt schoongemaakt, kan het gezicht niet achterblijven na een maaltijd. Soms zijn die nog smeriger dan de handjes.

#4 Tafeltje

Als je toch al lekker bezig bent met poetsen, neem je natuurlijk ook gelijk het tafeltje af van de kleine…zo die kan weer fris en fruitig klaar staan voor de volgende maaltijd.

#5 Aanrecht

Wanneer je ze toch al in de buurt hebt liggen, kun je ze ook gebruiken om het aanrecht mee af te nemen. Ja, ja, het zijn geen antibacteriële doekjes. Maar het is altijd nog schoner dan een vochtige doek gebruiken die al een poos naast de kraan ligt. En ze liggen toch al dichtbij.

#6 Make-up

Het zijn super fijne make-up verwijderaars. Ze zijn zacht en niet agressief voor de huid…en ze halen de make-up echt goed van je gezicht af.

#7 Opfrissen

Wil je je oksels even een beetje opfrissen, gebruik dan een billendoekje. Voor veel borstvoedende mama’s is het gebruik van deodorant niet erg handig. De kleine kan er namelijk behoorlijk onrustig van worden aan de borst (net als bij parfum trouwens). Dan is een billendoekje toch wel even fijn.

#8 Afnemen

Ik kan eerlijk zeggen dat ik voor het afnemen van de tafel, kast, vensterbank, enz geregeld billendoekjes gebruik. Voor een schoonmaakdoekje moet ik een stukje verder lopen dan voor billendoekjes. Het leven van een mama is soms al vermoeiend genoeg

#9 Fornuis

Niet alleen het aanrecht is er mee schoon te krijgen, maar ook het gasfornuis krijg je weer blinkend schoon met billendoekjes. Daarna nog even met een droge doek na poetsen en hij blinkt weer.

#10 Morsen

Heb je iets gemorst…of heeft de kleine zijn best gedaan om het bijna in de mond te stoppen. Hoppa, billendoekje over de vloer en het is weer schoon.

#11 Schoenen

Soms zijn je schoenen net niet vies genoeg om een echte poetsbeurt te geven of om een ronde in de wasmachine mee te gaan en wil je toch een beetje schone schoenen hebben. Dan is zo’n billendoekje nog best wel handig.

#12 Wc

Af en toe liggen er van die kleine gele drupjes op de wc-bril (iets met een klein meisje wat ook op de wc zit en nog niet goed met de voetjes bij het krukje kan komen). Met een wc-papiertje vind ik dan niet schoon genoeg. Maar gelukkig liggen er billendoekjes in de buurt die de bril zo weer schoon krijgt.

#13 Tekenen

Billendoekjes kunnen heel goed krijtstrepen en potloodstrepen verwijderen. Dit komt doordat de doekjes vaak een soort olie bevatten. Dus bij het tekenen en knutselen heb ik een pak billendoekjes bij de hand.

#14 In de tas

In de tas zijn ze ook onmisbaar. Al is het om de bende van de smeltende ijsjes op te ruimen of die arme mama achter je te helpen die per ongeluk zonder doekjes zit.

#15 In de auto

Doordat ze zo heerlijk veelzijdig zijn, zijn ze eigenlijk ook super handig in de auto…speciaal voor alle soorten ongelukjes variërend van ‘Ik moet plassen!” tot “Er zit modder op het dashbord”.

Bonus
Ze zijn ontzettend handig bij het klussen. Heb je met verf gemorst of per ongeluk niet zo netjes geverfd/gesausd…billendoekje er over en weg is het. (Eigenlijk gebruik ik ze altijd al bij het verven en sausen…al ruim voordat ik mama was).

 

Hoe gebruik jij de billendoekjes?

Nog meer schoonmaakverhalen?

Kun je niet genoeg krijgen van schoonmaakverhaaltjes? Neem dan vooral een kijkje op de pagin ‘Mama maakt schoon‘.

2 thoughts on “15 Manieren om billendoekjes te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *