A series of unfortunate events

A series of unfortunate events

Ben je dol op series? Houd je van een wat grimmige sfeer? Hoeft het niet te realistisch te zijn? En houd je ook nog van avontuur? Dan is de serie ‘A series of unfortunate events’ wellicht wel iets voor jou.

Het verhaal in het kort

Drie kinderen Violet, Klaus en Sunny) worden ineens wees wanneer hun huis verbrand terwijl zij even weg zijn. Hun erfenis is niet mis en Olaf wil die erfenis graag hebben…en daar doet hij werkelijk alles voor om dat voor elkaar te kunnen krijgen. De kinderen proberen uit de handen van Olaf te blijven en ondertussen leren ze steeds meer over hun ouders en over de geheime genootschap waarin zij zaten.

Pluspunten

De filmtechniek is fantastisch. Er wordt ook veel met woorden gespeeld en daar ben ik dol op. Verder is er altijd wel een twist en elke aflevering eindigt met een mega ‘cliffhanger’…soms zelfs letterlijk.

Minpunten

Behalve dat het definitief is afgelopen na 3 seizoenen en er wat mij betreft veel meer afleveringen hadden mogen zijn, kan ik geen enkele minpunt noemen. Ik ben echt een mega-fan! Zodra ik de tijd heb (lees krijg), moet ik mij maar even wagen aan de boeken.

Mijn mening

Vroeger had ik de film al eens gezien. Toen ik er achter kwam dat er een serie van was, was ik blij verrast.  Ik had alleen nog even de angst dat Jim Carry weer ‘Count Olaf’ zou spelen (het blijft jammer dat hij in de film gecast is). Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. Neil Patrick Harris (hij speelt ook Barney in ‘How I met your mother’) vervult deze rol prachtig…al moest er wel even aan wennen om hem in deze rol te zien. Ik moet zeggen dat de cast echt super is. Af en toe stoor je je soms aan acteurs bij bepaalde series, maar met deze serie heb ik dat dus absoluut geen seconde gehad.  Het zijn allemaal topacteurs die gecast zijn.

Mijn favoriet blijft toch wel de karakter Sunny. Alle andere karakters zijn ook goed neergezet hoor, maar ik blijf het meest met Sunny hebben. Dit komt waarschijnlijk doordat zij mij af en toe aan de kleine meid doet denken. De scene dat ze de boomschors van de bomen haalt is werkelijk hilarisch.

Lees ook: Mijn kind lijkt op papa …of mama?

De sfeer gedurende de gehele serie blijft duister en triest. Erg veel ‘leuks’ gebeurt er eigenlijk niet en daar wordt je dan ook herhaaldelijk voor gewaarschuwd tijdens het kijken van de serie. Er wordt constant vertelt dat je maar beter niet kunt kijken, omdat het alleen maar ellende is wat je te zien krijgt. Geniaal!, want doordat er zo veel ellendige dingen gebeuren, verveelt de serie geen seconde. Je verplaatst je hierdoor ook gelijk in de rol van de kinderen en voelt ontzettend met ze mee. Het liefst zou je ze direct helpen…ware het niet dat het ‘maar een serie’ is.

De serie was zo leuk om te kijken dat we elk seizoen met pijn in ons hart de afleveringen aftelden ) nog maar … afleveringen te gaan, snik. En na de eerste twee seizoenen moesten we dan ontzeeeeeeeeetend lang wachten voordat er weer een seizoen uit kwam. Maar als je nu begint met kijken heb jij daar geen last van. Jij hoeft niet een jaar te wachten op het volgende seizoen, want alle drie de seizoenen zijn te zien op Netflix. Maar pas op! Voor je het weet heb je alle afleveringen gekeken en ben je net zo verdrietig als wij, omdat het definitief het einde van een fantastisch verhaal is.

Twijfel je nog?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik hier de trailer voor je.

Meer tv verhalen?

Wil je meer lezen over ons kijkgedrag? Of weet je echt niet meer wat je moet kijken? Kijk dan vooral even op ‘Mama kijkt tv’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *