BK Nature koekenpan…een ware keukenhulp

BK Nature

Een jaar lang zocht ik naar de ideale pannen. Op het moment dat ik de moed wilde opgeven, kwam de prachtige BK Nature pannen tegen. Ik geef het eerlijk toe…ik ben verliefd op mijn nieuwe keukenpartners.

Soorten pannen

De BK Nature lijn heeft 5 verschillende maten koekenpannen, pannenkoekenpan, een wok, een wokarang en nog een paar accessoires. Een wokarang is een kruising tussen een wok en een pan met een wat schuine rand. Deze rand is ideaal voor het ‘flippen’ van datgene wat in de pan zit.

Hittebron

De BK Nature lijn is geschikt voor alle hittebronnen.

Materiaal

De BK Nuture lijn is gemaakt van carbon staal. Dit materiaal zorgt voor zijn eigen anti aanbak laag door het simpelweg te gebruiken. Deze anti aanbaklaag wordt patina genoemd. Het handvat is gemaakt van hout. het handvat heeft hierdoor een fijne lichte grip die niet snel heet wordt door warmte geleiding van de pijn.

Duurzaam?

De pannen mogen niet in de vaatwasser! Wat zeg ik…je kunt ze beter niet eens met zeep reinigen. Door het gebruik van zeep tast je namelijk de natuurlijke patina aan, die er juist voor zorgt dat jouw eten niet aan de pan blijft plakken. Doordat de pannen met enkel een beetje heet water te reinigen zijn, zijn ze beter voor het milieu. De pannen gaan ook lang mee (mits je ze goed behandeld en niet in de vaatwasser stopt). Ik smeer ze na het reinigen met heet water zelfs nog even in met een drupje olie…net zoals ik met mijn gietijzeren wok doe (ik verwen mijn pannen graag).

Gebruik

Voordat je de pan kunt gebruiken, moet je hem eerst mild reinigen (heet water en een heel klein beetje vaatwasmiddel). Daarna moet je hem behandelen met hitte en olie. Hoe je dat precies moet doen, wordt stap voor stap uitgelegd in de handleiding die je bij de pan krijgt. Schrik niet! De pan verkleurt! Dit is helemaal niet erg…het is juist goed. Hoe donkerder de pan uiteindelijk wordt, des te beter de natuurlijke anti aanbak laag wordt.

Buiten de manier van reiniging om kun je de pannen net zo gebruiken zoals je een andere koekenpan zou gebruiken. Nou ja, bijna net zoals andere pannen. In deze pannen kun je ook gewoon in olie frituren, dat maakt voor de anti aanbaklaag en voor de pan helemaal niets uit.

Wat vinden wij er van?

Op zoek

Ik was al een tijdje op zoek naar nieuwe koekenpannen. De pannen die ik had, waren namelijk af…en dat al na 2,5 jaar! Ik vond dat heel jammer, want het waren wel fijne pannen in gebruik. Maar de gebreken van de oude pannen gaven mij wel een lijstje waar ik op wilde letten bij het aanschaffen van nieuwe pannen.

Liefde op het eerste gezicht

Na een jaar te hebben gezocht, viel mijn oog op de BK Nature lijn. Ze vielen ten eerste mij op door hun fantastische uiterlijk. Maar uiterlijk zegt niet alles, dus mijn lijstje werd er bij gepakt. En warempel, de pannen slaagden met vlag en wimpel. Ze hadden zelfs nog iets extra’s…de natuurlijk patina. Ik was gelijk verkocht.

Sceptisch

Maar toch bleef ik sceptisch bij de eerste keer dat ik de pannen gebruikte. Zou de anti aanbaklaag het de eerste keer al wel goed doen? Zouden de pannen wel net zo fijn koken als de pannen die ik gewend was?

De eerste keer

BK Nature behandeling en resultaatVoordat ik de pannen kon gebruiken heb ik ze eerst met veel liefde de behandeling gegeven die ze nodig hadden. Tijdens het behandelen van de pannen fantaseerde ik al over hoe fijn ze zouden bakken. Na de behandeling was het dan eindelijk zo ver. Ik kon eindelijk de prachtige nieuwe pannen gebruiken.

De eerste keer was gelijk een vuurdoop. Ik bakte er namelijk aardappeltjes en zalm in. Normaal zou de zalm gelijk aan de pan gaan plakken wanneer ik het in de pan legde. Maar bij de BK Nature koekenpan had ik hier helemaal geen last van. De zalm bleef los van de pan. Het resultaat maakte mij erg blij. Ik had heerlijke gebakken aardappeltjes en een prachtige zalm die rondom krokant gebakken was en van binnen heerlijk zacht was. Wat was ik in mijn nopjes.

En daarna…

Daarna heb ik er nog veel verschillende gerechten in klaar gemaakt. En elke keer was ik ontzettend blij met hoe de pan zijn werk deed. Het voelt echt als team work; je bakt niet in de pan, maar met de pan. Om de anti aanbaklaag even te testen, heb ik zelfs een keer iets een beetje aan laten koeken (ik ben nu eenmaal nieuwsgierig aangelegd). Het koekte helemaal aan in de pan…IN de pan en niet AAN. Wauw, ik kon het aangekoekte stukje er zo uit vegen met een doekje! Ik was al blij, maar toen was ik euforisch. Lyrisch ben ik over deze prachtige, fantastische pannen.

Waar kun je de BK Nature pannen kopen?

Je kunt de ‘Nature’ koekenpannen (en andere soorten natuurlijk ook) via de BK website kopen, maar ook via Blokker, bol.com of een andere winkel waar ze deze pannen verkopen. Zoek je een winkel in jouw buurt? BK helpt je een handje zoeken.

Actie

Wil je graag een BK koekenpan aanschaffen? Tot en met 3 maart 2019 kun je jouw oude pan inleveren voor 30% korting. Wees er dus snel bij! Ben je al te laat? Wees niet getreurd, volgend jaar hebben ze deze actie vast wel weer in februari…net als de afgelopen jaren. Maar ook zonder de 30% korting zijn deze superpannen goed betaalbaar.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

2 thoughts on “BK Nature koekenpan…een ware keukenhulp

  1. Hoi, ik ben benieuwd of je nog steeds met de pannen bakt en of ze dus een duurzame keuze zijn? Bevallen ze nog goed?
    Dankjewel voor je reactie alvast!

    1. Hoi, ik gebruik ze nog steeds dagelijks en ben er onwijs blij mee. Het enige waar ik wel op moet letten is dat ik de gootsteen wel af en toe goed ontvet, omdat je enkel met water schoonmaakt. Ik vind het heerlijk om er in te bakken, koken en sudderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *