Bloemen van een eierdoos knutselen

bloemen van een eierdoos knutselen

Er ligt vast nog wel een lege eierdoos ergens in huis. En daar kun je super leuk mee knutselen. Zo kun je ook bloemen van een eierdoos knutselen. In dit geval wordt het een prachtig veld vol bloemen…speciaal voor moederdag.

Een werkje voor kleine kinderen

In principe zouden kleine/jonge kinderen dit zelf moeten kunnen maken. Hebben ze nog moeite met knippen? Knip de delen dan voor ze uit. Heb je meerdere kinderen waarvan 1 nog iets te jong is om de bloemen te verven en plakken? Laat die dan lekker op een stevig papier kliederen met verf, zodat je een prachtig gekleurde achtergrond krijgt. De kleine meid en de grote meid hebben dit vorig jaar samen gemaakt. De jongste was toen 1 jaar en de oudste 5 jaar.

Aan de slag

Voor het maken van de bloemen van een eierdoos heb je het volgende nodig:

  • stevig papier voor de achtergrond
  • eierdoos
  • schaar
  • verf
  • kwasten
  • lijm
  • rietjes
  • *eventueel knopen

Geef de achtergrond lekker veel kleur. Dit kan heel netjes, maar dat hoeft niet. Wat ikzelf wel het mooist vind is dat de onderkant tinten groen heeft, zodat het lijkt alsof er bloemen en blaadjes achter zitten…of dat ze in een grasveld staan.

Terwijl de achtergrond ligt te drogen kunnen de bloemen gemaakt worden. Knip de punten uit de eierdoos.

Knip de hoekjes van de punten een beetje in en krul de uiteinden een beetje om naar buiten.

Geef elke punt een kleur door ze te verven.

Laat de punten drogen.

Plak de punten op de achtergrond.

Plak rietjes onder de punten en knip ze af waar onder de achtergrond uitsteken.

Plak eventueel knopen in de bloemen, zodat de bloemen een hart krijgen.

Maak jij ook zulke leuke bloemen van een eierdoos?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Bloemen van een eierdoos knutselenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *