D-ringen bevestigen (voor bijvoorbeeld een tas)

D-ringen bevestigen

Er zijn heel veel verschillende soorten sluitingen en bevestigingen. D-ringen kun je als bevestigingsmateriaal en als sluitingsmateriaal gebruiken. Bij het maken van een tas is het leuk om D-ringen te gebruiken voor beide manieren, zodat je meer een geheel krijgt. Hier laat ik je zien hoe je D-ringen bevestigen kunt.

Toepassingen

Sluiting

Je kunt D-ringen gebruiken als een sluiting. Deze sluiting wordt onder andere bij tassen en riemen gebruikt. Wanneer je D-ringen gebruikt als sluiting, maak je 2 ringen in 1 lusje vast. Voor de andere helft van de sluiting heb je dan een band of koord…of gewoon de andere uiteinde van de riem.

Bevestiging

D-ringen kun je ook gebruiken om banden aan iets te bevestigen. Dit zie je vooral veel bij de banden van tassen, zodat deze makkelijk kunnen bewegen ten opzichte van de tas. In dit geval heb je dan maar 1 D-ring in een lusje en komt de band door de ring.

Aan de slag

Voor het bevestigen van D-ringen heb je het volgende nodig:

  • D-ring(en)
  • band
  • garen

Phototastic-3-5-2018_8556dc61-02d6-4c47-b6c7-b7db711445a8Knip het band netjes recht af.

Laat het randje van het band smelten door het langs een vuurtje te houden (een aansteker vind ik het handigst, omdat je hier meer controle over hebt).

Haal het band door de ring(en).

Vouw het band om de ring(en). Zorg voor een minimale overlap van 5 cm, zodat je het band nog mooi met een rechthoek vast kunt naaien.

Speld het band vast.

Naai het uiteinde vast op het band, dit gaat het makkelijkst met een ritsvoetje doordat je zo dichter bij de ring(en) kunt naaien (zo krijgen de ringen niet te veel speling wanneer je een sluiting maakt). Naai het in een rechthoekje vast, eventueel met een diagonale kruis er door. Op deze manier zit het echt stevig vast.

Hierna kun je het band op de gewenste plek vast naaien.

Nog meer leren?

Wil je nog meer tips & tricks lezen over naaien? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama leert  naaien’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *