Dave & Ava

Dave & Ava

Is jouw kleine ook zo dol op het kijken van filmpjes op Youtube? Maar zie je de bomen door het bos van (foute) filmpjes niet meer? Met ‘Dave & Ava’ hebben ze veel kijkplezier…en worden ze niet blootgesteld aan ‘vreemde’ of ‘foute’ filmpjes.

Kort over Dave & Ava

Dave & Ava zijn twee kinderen (een jongen en een meisje) die samen allerlei dingen beleven. Deze korte filmpjes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 1-6 jaar. Naast de korte filmpjes hebben ze ook een ‘live stream’ op Youtube.

Soort filmpjes

De filmpjes zijn op zich kort, maar ze hebben ook compilaties gemaakt en ze hebben dus ook een ‘live stream’ op hun Youtube-kanaal. In de filmpjes komen bekende kinderliedjes voorbij en leren ze ook de letters, cijfers, kleuren, vormen…en nog veel meer. Het zijn allen animaties.

Naast de overduidelijke educatieve waarde van de filmpjes, wordt er ook aandacht besteed aan normen en waarden. Persoonlijk vind ik dit erg fijn, want er zijn best veel filmpjes (zowel op Youtube als op de tv) waarin er ongewenst gedrag vertoont wordt…en die zijn dan ook nog eens speciaal voor kleine kinderen! Ik snap het nog steeds niet.

Lees ook: BabyTV is toch niet zo pedagogisch als het lijkt

De filmpjes van ‘Dave & Ava’ zijn echter wel in het Engels. Maar voor ouders die het geen probleem vinden dat hun kroost Engelse woordjes leert, is dit een prima kanaal om hun kind veilig naar te laten kijken.

Website 

‘Dave & Ava’ heeft naast een Youtube-kanaal ook een website. Hier vind je voornamelijk een opsomming van de media waarop ze te vinden zijn. Maar er staan ook een aantal leuke posters op die je zelf kunt uitprinten.

App

“Dave & Ava’ hebben een aantal spelletjes en educatieve apps. Sommige zijn gratis en sommige zijn betaald. Deze zijn zonder reclame of in-app aankopen…wel zo prettig.

Meer inspiratie op Youtube-gebied?

Wil je kennis maken met meer leuke Youtube-kanalen? Kijk dan gerust op de pagina ‘Mama kijkt filmpjes‘. Maar je mag uiteraard ook een kijkje nemen op het ‘Mama Duizendpoot kanaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *