Een KUSsen voor Valentijn

Een KUSsen voor Valentijn

Dit is niet zomaar een kussen, maar een KUSsen. Deze kus is het ideale cadeau voor Valentijnsdag…je kunt er namelijk een geheime boodschap in kwijt.

Waarom een KUSsen?

De grote meid is dol op geheimpjes, roze en ‘meisjesdingen’. Ik besloot daarom een kussentje te maken voor op haar kamertje waarin ze iets kan bewaren. Het kussentje heeft namelijk een opbergvak achter de rits door de dubbele ‘wand’. De rits heb ik geplaatst op de plek waar een mond normaal gesproken ook open gaat. Zo lijkt de rits op tandjes en kan de mond open en dicht om ‘geheimpjes, liefdesbriefjes en geheime boodschapjes’ in te bewaren. “my lips are sealed” 😉

Materiaal keuze

Ik heb gekozen voor een ietsje rekbare stof die lekker glad en glimmend is. Zo lijkt het net alsof de lippen lippenstift op hebben. Maar je kunt het KUSsen ook prima van een andere stof maken. Let er wel op dat wanneer je een stof kiest die rafelt, je deze afwerkt met een zigzag.

Het patroon

Hartjes kussenHet patroon is te downloaden in het winkeltje. Dit documenten kost €0,50. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. En omdat het bijna Valentijn is, zit er gratis een extra patroon bij voor het hartjeskussentje, deze staat in hetzelfde document als het patroon voor het KUSsen.

Aan de slag

Voor het maken van KUSsen heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • stof
  • garen
  • rits (… cm)
  • kussenvulling

Print het patroon uit.

Knip het patroon uit.

Leg het patroon aan de stofvouw en speld het vast.

Knip de stof uit, neem hierbij ongeveer 0,75 cm naadwaarde die je extra knipt.

Neem het patroon nogmaals over op de stof (aan de stofvouw en met 0,75 cm naadwaarde) en knip deze ook uit.

Knip het patroon doormidden over de kniplijn.

Neem de beide delen over op de stof (wederom aan de stofvouw en met 0,75 cm naadwaarde).

Knip deze delen uit.

Zet een rits tussen deze twee delen. Weet je niet zo goed hoe dit moet? Lees dan de tutorial over hoe je een rits kunt plaatsen.

Leg de twee ‘hele’ delen op elkaar, met de goede kanten naar buiten (dat voelt wat onnatuurlijk, maar het klopt echt).

Leg de mond met de rits er op met de goede kant naar binnen (dat voelt al weer een beetje natuurlijker). Let er op dat je de rits open laat!

Speld alles goed op elkaar, zodat de delen niet gaan schuiven.

Naai de drie lagen langs de rand vast, laat onderaan een stuk open voor het vullen.

Vul het kussentje.

Naai de onderkant dicht.

Keer het deel met de rits over het kussentje (de ene kant over de onderkant en de andere over de bovenkant), zodat de goede kant naar de buitenkant staat.

Maak jij ook zo’n leuk KUSsen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Toekomst’ aan de beurt en liet ik je zien hoe een roldoek kunt maken.

Deze week is het thema ‘Gedicht’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage…en haar favoriet van vorige week. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie van BMelloW heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een KUSsen. Elke week is er ook nog ruimte voor een gast-co-host. Deze week is onze gast-co-host Lorin van ‘Definitely sensitive’. Kijk je ook even bij haar?

Bewaren voor later

Pinterest - Een KUSsen voor ValentijnVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

Inlinkz Link Party

One thought on “Een KUSsen voor Valentijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *