De box upcyclen op 20 manieren

De box upcyclen

Een box is erg handig, maar ook een ontzettende sta-in-de-weg. De meeste mensen zijn blij als hij uit de woonkamer kan. Maar ja, wat doe je er dan mee? Bewaar je de box op zolder? Verkoop je de box? Geef je de box aan een bekende? Of ga je de box upcyclen!

Functioneel aanwezig

Je kunt hem uit elkaar halen en op zolder bewaren voor een eventuele volgende of je kunt hem verkopen, maar je kunt hem ook een tweede leven geven, zodat hij je nog een tijdje langer van dienst kan zijn…zo hoef je nog even geen afscheid te nemen

De box upcyclen op 20 manieren

WP_20180404_08_51_17_Rich (2)Omheining voor de kachel

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Even een hekje om de kachel is misschien niet altijd even handig of mooi, maar het is altijd nog beter dan dat je kind per ongeluk tegen de kachel valt omdat het nog niet zo best loopt. Wanneer je de bodem en een lange zijkant uit de box haalt, past hij mooi om de kachel.

c3cc4326d91e460ffbfdfe79fb0bfd9b.jpgWasrekje

Door een scharnier te maken (of vast te binden) tussen de twee lange zijkanten kun je een wasrekjes maken…gebruik de korte kant eventueel als liggend deel, zodat het steviger staat en je extra plek hebt voor sokjes.

imagesBVV15W4LBureau/speeltafeltje

Haal een lange kant er uit en zet de bodem op de gewenste hoogte vast. Nog even een leuk kleurtje en het bureautje/speeltafeltje is klaar. Voor een speeltafel kun je er een ook basisplaat van Lego op vastlijmen en je kunt zelfs de ‘bodem’ verven met schoolbordverf, zodat er op gekrijt kan worden.

images3iplkd6y.jpgOphangsysteem voor aan de muur

Doordat de zijkanten spijlen hebben, kun je een zijkant een kwartslag draaien en aan de muur hangen (zonder de pootjes natuurlijk, want dat staat niet echt mooi). Zo kun je er leuke bakjes aan ophangen die gevuld kunnen worden met plantjes, potloden, speelgoed…of wat je eigenlijk maar wilt. Of je maakt er mooie display van voor alle kunstwerkjes van je kleine spruit.

WP_20180407_11_58_30_Rich (2)Frame voor een hutje

Haal een lange kant er uit en zet hem eventueel op zijn kant. Gooi er een paar doeken over en het hutje is klaar. Je kunt zelfs de bodem er nog uit halen zodat het hutje twee ingangen heeft. Erg lang laat je dit hutje niet staan, want het is en blijft een sta-in-de-weg. Maar een hutje is toch weer goed voor dagje veel plezier.

18-ridiculously-clever-ways-to-upcycle-old-cribs5-683x1024.jpg(Trap)hekje

Je kunt een zijkant gebruiken als (trap)hekje. Zet het hekje aan een kant vast met scharnieren, zodat hij open en dicht kan en zet op de andere kant een sluiting. Zorg er dan wel voor dat je kind of de hond (voor wie je het ook maar gebruikt) er niet onderdoor kan en dat je kind of hond hem niet zelf open kan maken.

images3GUVCD98Stellingkast

Haal een lange kant er uit en plaats deze horizontaal in de box. De bodem plaats je op de bovenkant van de box. Nu kun je dingen neerzetten op de bodem en op de spijlen. Je zou zelfs planken/platen kunnen toevoegen. Heb je een box met een lade er onder, dan kun je deze lade zelfs laten zitten.

3f1083370ccb440b7db0dcb3cc7a5aa2Huisje

Maak de bovenkant van de korte kanten aan elkaar vast met een scharnier of touw. Maak de korte kanten vast op de lange kanten. Van de bodem maak je hoeken of planken die je aan de bovenkant van het huisje vast zet, zodat het huisje stabiel staat. Rijg een lang kleed of een laken door de spijlen en je hebt een gezellig huisje waar lekker in gespeeld kan worden. Je kunt ook alleen de lange kanten gebruiken met wat extra versteviging van de bodem, maar dat is een stuk kleiner.

images (4)Bench

Maak scharnieren op een zijkant (en een sluiting) en plaats de bodem op de bovenkant. Nu heb je een bench voor een hondje…mits hij niet door de spijlen kan

imageshh7flqdp.jpgBankje

Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier als het bureautje. De lange zijkant gaat er uit en je plaatst de bodem op de juiste hoogte. Alleen zet je de bodem lager en doe je er kussens in. Je kunt een boxkleed of matrasje gebruiken als zitkussen. Deze leg je gewoon op de bodem. Wil je niet dat deze verschuift, dan kun je nog een plankje langs de voorkant van het kussen/matrasje langs maken.

18-Ridiculously-Clever-Ways-to-Upcycle-Old-Cribs4Schommelstoel

Het bankje kun je natuurlijk ook mooi ophangen, zodat je een schommelstoel hebt voor je mini-me. Zorg er dan voor dat de touwen zowel aan de bovenkant als de onderkant van het bankje vast zitten, met een hele stevige knoop. Je kun de touwen ook onder het bankje door laten lopen en aan de bovenkant van het bankje voor de stabiliteit vastknopen.

Fietsenrek

Zet een zijkant aan een kant aan de muur vast in de schuur of zet hem schuin tegen de muur aan en maak de bovenkant vast aan de muur.

Ballenbak

Hiervoor hoef je alleen maar de box op de kop te zetten en er een heleboel ballen in te gooien. Als de ballen kleiner zijn dan de ruimte tussen de spijlen, dan kun je er nog een rand karton in zetten.

imagesY56NHD83Speelruimte

Haal de bodem er uit en een lange zijkant. Plaats de bodem aan de bovenkant en maak deze goed vast. In de hoek van de kamer maakt hij een knus plekje om te spelen…en je ruimte om er iets om te zetten.

Frame voor een huisje voor op de zandbak

Zet palen in de grond, haal de lange kant en de bodem uit de box, schroef planken langs de onderkant van de palen vast, zet de box om de palen (boven de planken) en schroef het vast, zet de bodem bovenop de palen en schroef het vast…dit is je dak, maak er eventueel nog een puntdakje op.

5895f27ccb6cf62e766b3c029dd5bf82Bolderkar (bak)

In plaats van dat je helemaal zelf een bak moet maken, kun je ook de box gebruiken. Deze hoef je alleen nog maar even op maat te zagen. Dat scheelt niet alleen in aanschaf van materiaal, maar zo blijft je kind gebruik maken van de oude box.

imagesmyqfipwi.jpgSpeelkeukentje

Dit maak je eigenlijk op dezelfde manier als een bureau, maar dan zet je er nog een extra horizontaal stuk in aan de bovenkant. Op het werkblad, kun je nog een fornuis schilderen en je kunt er nog een bakje in maken, zodat ze een wasbakje hebben. Onder het werkblad maak je een gordijntje, zodat ze er ook spulletjes in kwijt kunnen.

81f1ec8c513a89a4ba4de0e38fea3d30Frame voor hangplanten of een lamp

Hang een zijde aan het plafond en hang daar allerlei mooie hangplanten aan. Je kunt er ook lampen aan hangen en vervolgens het rek mooi versieren met takken en andere materialen.

a3102bef6a6841f3bc1ced154cbae63f.jpgSchoenenrek

Zet hem een beetje schuin omhoog met de spijlen horizontaal en je hebt een schoenenrek. Zet er wat extra balkjes tussen, zodat de schoenen zonder hakken er tegen aan steuenen. Je kunt hem ook rechtop zetten, maar dan moet je de schoenen er tussen klemmen (en dan worden schoenen wat vervormd) of je moet ze ophangen aan de hakken.

18-ridiculously-clever-ways-to-upcycle-old-cribs11.jpgOrganizer voor de diy’er

Wanneer je schroeven of spijker in de spijlen vast maakt, kun je er garen aan ophangen en nog veel meer handige dingen. Je kunt er ook bakken aan vast schroeven of met haakjes er aan ophangen.

*Deze ideetjes zijn niet alleen van mijzelf, maar heb ik ook gevonden op Pinterest…wat vind je daar toch leuke ideetjes. Daar heb ik dan ook de foto’s van gebruikt die ik niet zelf heb gemaakt. Voor sommige ideetjes heb ik helaas geen foto…en heb ik ook geen foto kunnen vinden.

Nog meer ideetjes?

Nu zijn 20 ideetjes al best veel. Maar misschien heb jij ook nog een geweldig idee. Deel hem dan vooral en ik voeg m toe aan de lijst (eventueel met link als je blogger bent).

Nog meer bouwen?

Ben je dol op bouwen? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama Bouwt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *