Bomen als muurdecoratie

Bomen als muurdecoratie

Phototastic-25-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115bEen kinderkamer wil je graag zo mooi mogelijk maken voor je kind. Als ze weten wat ze willen en ze kunnen het uitleggen, dan is dat natuurlijk erg handig Maar als ze daar nog te jong voor zijn, dan moet je je instinct volgen en ondertussen hopen dat je kind het mooi zal vinden. Wij hebben hier twee dames; de een is nog te jong om het te vertellen en de ander wil elke dag wel iets anders (iets met vier jaar)…instinct volgen dus maar. Maar een ding hadden ze gemeen: ze vinden Boomvriendjes erg leuk. En dus kregen ze bomen als muurdecoratie.

De babykamer

Voor de jongste had ik al bosbehang voor een muur. De andere muren zijn zo goed als effen. Voor deze kamer heb ik er voor gekozen om een boom te maken van het bosbehang wat ook op de ene muur zit. Zo wordt het meer een geheel.

Aan de slag

Voor deze boom heb ik het volgende gebruikt:

  • behang met stammen er op
  • schaar
  • behangplaksel
  • droge doek om het behang op de muur te wrijven
  • schoonmaakdoekjes om de lijmresten direct weg te halen na het plakken

Eerst heb ik de stammen uitgeknipt die mooi zijn (waar dus geen overlap in zit qua blaadjes of andere stammen).

Vervolgens heb ik de plaats van de hoofdstam bepaald en die met behangplaksel vast gemaakt.

Daarna heb ik de moeilijkste tak geplaatst. Ik heb een tak namelijk horizontaal geplaatst, zodat dit rustiger staat boven het kastje (die weer in haar kamertje komt zodra de voedings-stoel er uit kan) en zodat de uiltjes er mooi op kunnen zitten. Dat was nog best een gepuzzel, want ik wilde de tak uit laten komen op een noest van de stam…ik ben er wel een half uur mee bezig geweest door de hoek in het plafond, maar het is gelukt.

Vervolgens ben ik de rest van de takken gaan plaatsen. De uiteinden van de takken die op de stam zitten heb ik rond afgeknipt zodat het wat natuurlijk lijkt. En door de takken op de noesten te plakken, lijkt het Phototastic-24-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115bnog natuurlijker.

De schaduwen kloppen natuurlijk niet helemaal, maar erg storend is dat niet als je er voor zorgt dat de meeste takken met de schaduwzijde naar beneden kunnen, zonder dat het lijkt alsof de tak de boom in groeit.

De boom hebben we gedecoreerd met ‘Boomvriendjes’, daar wordt de boom gelijk speels van.

Lees ook: Boomvriendjes

De kinderkamer

Voor de andere dame was het iets lastiger. Zij had een roze bloemenlamp uitgekozen voor op haar muur naast haar bedje. Daar kun je nog best veel kanten mee op. Ik had ook al roze gordijnen voor haar gemaakt, omdat ze zo graag roze gordijnen wou…geen probleem, dat past goed bij de roze lamp. Maar nu…hoe wordt het uiteindelijk een mooi vrolijk samenhangend kamertje…wat niet gelijk druk of wel erg knalroze wordt? Even later wou ze wel een poster op haar kamer, het werd een elfjes-poster. Perfect, we hebben dus een thema Tijdens het verschonen van de jongste meid, zij ze een keer dat ze dat kamertje zo mooi vond. Ik vroeg waarom. Ze zei dat ze de diertjes zo leuk vond. Samen hebben we er ook een paar voor haar besteld in de kleuren die zij mooi vond. En met vogeltjes in een kamer, moet er toch ook een boom in. Helaas kon ik geen volledige boom maken gezien op de meeste wanden structuur zit. Gelukkig was het schuine gedeelte en het kapelletje zonder structuur en daardoor geschikt om op te schilderen. Ik heb er toen voor gekozen om dus niet een volledige boom te maken, maar voor takken die uit het raam naar binnen komen.

Aan de slag

voor deze boom heb ik het volgende gebruikt:

  • potlood
  • dikke kwast
  • dunne kwast
  • penseel
  • verschillende kleuren verf (bruin, groen, zwart, roze, wit)

Phototastic-23-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115b(4)Eerst ben ik twee takken gaan tekenen die ‘uit het raam naar binnen komen’. Deze heb ik lichtelijk laten kronkelen, voor een wat natuurlijk effect.

Daarna ben ik de zijtakken gaan tekenen bij de ‘bochtjes’ van de hoofdtakken, en dan om en om naar boven en naar beneden. Wanneer ik vond dat die takken ook nog wel een zijtak kon gebruiken, heb ik die ook getekend.

Toen heb ik de blaadjes aan de uiteinden van de takken getekend; soms één blad, soms twee blaadjes…om het wat speelser te maken.

En als finishing touch (omdat het toch een meisje is) heb ik nog een paar bloemetjes in de boom getekend, waarbij ik een steeltje met daaraan een knopje heb gemaakt en vervolgens de bloemblaadjes er in. Ik heb de bloemen een beetje in de stijl van de magnolia getekend, omdat dit meer ruimte geeft voor foutjes (ik ben nu eenmaal geen goede tekenaar). Ik heb ze in verschillende bloei stadia getekend voor een natuurlijker effect.

En toen kon ik eindelijk beginnen met verven. EerPhototastic-23-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115bst de stam: In streken van raamkant naar uiteinde, zodat er strepen zichtbaar werden in de groeirichting. Daarna heb ik de blaadjes ingevuld. Elk blaPhototastic-23-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115b(1)adje heb ik voorzien van een ietsje donkerder streepje om de nerf te suggereren. Tot slot heb ik de bloemen ingevuld. Eerst heb ik een lichPhototastic-23-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115b(2)t roze gepakt. Daarna heb ik er vanaf de knop knalroze op geverfd. En tot slot ben ik nog wat schaduweffect gaan maken met een ietsje donkerder roze. Helemaal als laatste heb ik de steeltjes en knopjes van de bloemen ingevuld met een iets andere kleur groen dan de boomblaadjes.

Phototastic-23-6-2017_89af0a22-008d-4b06-b831-cf56ccb4115b(3)Ook deze boom hebben we dus weer gedecoreerd met ‘Boomvriendjes’. En ook dit effect is weer prachtig geworden (al zeg ik het zelf) …de grote meid is er in elk geval erg blij mee.

Zo zie je maar weer…zo moeilijk hoeft het mooi maken van een kinderkamer niet te zijn…zelfs ik (iemand die niet goed kan tekenen) kan het

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

2 thoughts on “Bomen als muurdecoratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *