De favorieten van de Creatieve Linkparty: karton

Creatieve linkparty favorieten - karton

De Creatieve Linkparty: Karton loopt op zijn einde. Er zijn prachtige creaties gedeeld en daar zijn we heel dankbaar voor.

Creatieve Linkparty: Karton

Aan het begin van deze maand zijn we de Creatieve Linkparty gestart in het thema pompoen. Er zijn 42 creaties die mee hebben gedaan deze maand en dat vinden wij super gezellig! Wat een inspiratie krijg je van al die creaties! En bij al die verschillende werken horen ook verschillende favorieten. Ik zet alle favorieten op een rijtje. Elke favoriet is overigens weer te volgens via de linkjes in de tekst.

Mijn favorieten top 3

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3.

  • #1: Mijn nummer 1 is van Is het al speeltijd. Sabine maakte met haar zoontje een boekenuil in het thema van Harry Potter. Dit is namelijk Hedwig, de uil van Harry Potter. Een leuk detail vind ik dat de veren gemaakt zijn van een oud boek. Nu doet het mij wel een beetje pijn om een boek te slopen voor een knutselwerkje. Ik zou daarom eerder pagina’s uit een Harry Potter boek hebben gekopieerd en hebben geprint. Zo is de tekst ook nog eens passend. En als je dan toch al zelf print, kun je zelfs nog op gekleurd papier printen. Zo krijg je helemaal een vrolijke boekenuil. Ook de ogen vind ik heel leuk gemaakt. De ogen zijn heel kenmerkend bij een uil en die mogen er dan ook wel extra uit springen.
  • #2: Mijn nummer twee is de creatie ingezonden door an.creatief. Angelique maakte deze geweldige kikker. Het leukste detail vind ik de tong, zo grappig bedacht om deze zo te vouwen. De tong kan op die manier langer en korter worden…net als bij een echte kikker. Maar ook de vlekjes in het gezicht en de muzieknootjes op de strik vind ik hele leuke details. Die maken het helemaal af.
  • #3: Mijn nummer 3 is de inzending van Scheikundemama. Meestal deelt zij hele leuke proefjes voor kinderen, maar dit keer was het een traktatie. Het valt tegenwoordig nog niet mee om een leuke traktatie te bedenken. Veel scholen zijn een gezonde school waardoor een traktatie bedenken al ietsje beperkt wordt (al kun je ook heel leuk gezond trakteren trouwens). Maar het moet door alle omstandigheden ook nog eens (voor)verpakt zijn. Ook moet de traktatie liever niet te groot zijn, omdat de kinderen anders de inhoud van hun trommeltje niet meer op kunnen. Dan blijven er al niet zo heel veel opties meer over. Deze space monstertjes zijn perfect en ook heerlijk simpel, zodat het ook niet gelijk tijdrovend is om ontzettend veel van te moeten maken. En het leukste vindt ik nog wel dat je de kinderen niet alleen iets lekkers geeft, maar ook iets leuks…iets blijvends.

Badge

Sta je in mijn top 3? Dan heb je de titel ‘Favoriet’ verdient en ontvang je een badge. Deze mag je bij jouw creatie plaatsen. Het is zeker niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk. Zo kan iedereen zien dat jij hebt meegedaan aan onze linkparty en dat jouw creatie benoemt is tot favoriet. Tof toch?

Wil je als winnaar de badge graag in een groter bestand ontvangen? Reageer dan onder dit bericht en ik stuur hem gelijk naar je toe.

Favoriet in de linkparty

De creatie met de meeste ‘kliks’ in Inlinkz is de creatie van Woewoe.nl. Samen met haar peuter maakte zij een onderwaterwereld kijkdoos. Hiervoor gebruikte zij werkplaten die ze uit knipte en samen in de versierde doos plaatsten. Ik wordt hier heel nostalgisch van. Vroeger heb ik ook vaak kijkdozen gemaakt en dat vonden wij altijd erg leuk om te doen. En het leukste er van is dat je er alleen maar een oude schoenendoos, papier en een heleboel fantasie voor nodig hebt. En als je met kleur wilt spelen, kun je over de gaatjes in de bovenkant nog gekleurd vliegerpapier plakken. Vooral wanneer je een onderwaterwereld maakt kun je heel mooi met blauwe en groene vliegerpapier gaan werken, zodat het echt lijkt alsof je onder water bent. Ook hingen we dan vaak nog dingen aan touwtjes, zodat er ook een beetje beweging in de kijkdoos zat. Heerlijk die nostalgie.

Favoriet op Pinterest

Op onze Creatieve Linkparty Pinterest bord is de best bekeken pin een pin van ElsaRblog. Zij maakte een hele mooie krans met sinaasappel. Ze heeft de krans nog verder gedecoreerd met steranijs. Deze krans ziet er niet alleen prachtig uit, hij ruikt ook nog eens heerlijk…weet ik uit ervaring. In haar werkbeschrijving kun je trouwens stap voor stap zien hoe ze de krans met plakjes sinaasappel heeft gemaakt. Van elke stap heeft ze hele mooie duidelijke foto’s gemaakt. Zo kan iedereen het makkelijk namaken.

Favoriet op Instagram

Op Instagram is de ‘post’ met de meeste hartjes de inzending van Creaaas. Zij maakte prachtige bloemen van knutselkarton. Om het knutselkarton in de juiste vorm te maken gebruikte ze speciale snijmallen die je op het knutselkarton kunt drukken. Vervolgens kun je de vormen uit het knutselkarton knippen en er prachtige creaties mee maken. Dat dit een tijdrovend klusje is, snap ik heel goed. Maar het is de tijd absoluut waard, want het ziet er geweldig uit. Nu maakt ze overigens vaak hele mooie dingen. Het wordt tijd dat ik mij maar eens ga verdiepen in snijmallen.

Nog meer favorieten

Natuurlijk ben ik niet de enige met favorieten. Ook Webkonijn, MelDiy, ElsaRblog en Linspiration hebben hun favorieten. Wil je weten wat hun favorieten zijn? Check dan vooral hun social media (en vergeet niet even op ‘vind ik leuk’ te klikken). Wil je niets missen van de komende linkparty’s? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Op Instagram gebruiken wij trouwens de #creatievelinkparty. Deze # kun je gebruiken bij jouw deelname (zo kunnen wij jouw creatie makkelijk vinden) en je kun de # ook volgen om op de hoogte te blijven.

Volgende maand

klei maken

Bij een nieuwe maand hoort een nieuwe Creatieve Linkparty. In de maand december vieren wij feest met het thema ‘Klei’. Heb jij leuke creaties binnen dit thema? Of wil je ook graag werken met dit thema? Kom volgende maand gezellig meedoen. Deze linkparty vind je straks hier. Ook dit feestje blijft open tot het einde van de maand.

2 thoughts on “De favorieten van de Creatieve Linkparty: karton

  1. Leuk dat mijn bloemen de meeste hartjes kregen. Met snijmallen iets uit papier of karton snijden is elke keer weer zo leuk als het er mooi perfect uitkomt met een afgerond randje. Verslavend met zoveel leuke mallen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *