Dr Who

dr who

Wie van lekker gek en van sci fi houdt, houdt zeker van Dr Who. En je hoeft niet bang te zijn dat de hoofdpersoon je gaat vervelen, want de doctor kan regenereren! Dat is best handig wanneer je de wereld moet redden.

Het verhaal in het kort

Dr Who is iemand van een andere planeet. Hij/zij is een timelord en is de laatste die de grote oorlog van timelords heeft overleefd. Dr Who reist in de TARDIS (een tijdreismachine vermomd als oude telefooncel) en probeert de aarde te redden van de ondergang.

Pluspunten

Veel seizoenen

Je kunt lekker lang van deze serie genieten, want seizoen 5 tot en met 10 kun je op Netflix kijken. En als het goed is, komt dit jaar ook seizoen 11 er bij. Wil je de eerste seizoenen ook zien, dan zul je net als wij de dvd’s moeten bestellen. Maar je hoeft niet per se de eerste 4 seizoenen te hebben gezien om het verhaal te begrijpen (al helpt het natuurlijk altijd iets).

Afwisseling

Je hoeft niet bang te zijn dat na zo veel seizoenen de verhalen op elkaar beginnen te lijken, want er gebeurt ontzettend veel in een aflevering. Ook regenereert Dr Who na 1-3 seizoenen, waardoor je dus ook niet lang naar dezelfde hoofdpersoon hoeft te kijken…zelfs de ‘sidekicks’ worden gewoon ingewisseld.

Lekker gek

Dr Who is een heerlijke knotsgekke fantasierijke serie vol avonturen. Er zijn veel nieuwe vijanden maar ook komen er af en toe oude vertrouwde vijanden voorbij. Achter de terugkerende vijanden (zoals de Daleks, Cybermen en Weeping angels) zit weer een heel verhaal.

Minpunten

De eerste afleveringen

Wie de eerste afleveringen ook wil zien, kan dit niet op Netflix kijken (zo jammer), maar dus geen ramp voor het verhaal. Plus dat deze seizoenen gewoon te bestellen zijn.

Evolutie

De eerste afleveringen zijn al van best lang geleden…en daarmee is de technologie ook wat minder. Uiteraard hadden ze toen ook nog niet zo’n groot budget als nu…en dat kun je zien. Ik vind het wel een charme hebben, je moet er gewoon even doorheen kijken.

Mijn mening

Ik ben dol op Dr Who. Het is echt een serie die helemaal in mijn straatje past. Het is sci fi, spannend, fantasierijk, afwisselend en heeft een goed verhaal. Oh…en de begintune is supercool.

Er is alleen 1 vijand die ik maar niets vind…de Weeping angels. Gatsie wat zijn die creepy (en ik vind niet zo snel iets eng). Het komt doordat ze zo ineens dichterbij zijn wanneer je even niet kijkt. Hoe dichtbij? Dat is de vraag die pas beantwoord wordt wanneer je weer kijkt…en zelfs wanneer je knippert kijk je eventjes niet, Aaaaargh! En laat nu net onze kleine meid zich af en toe gedragen als een Weeping angel.

Lees ook: Mijn kind lijkt op papa …of mama?

Twijfel je nog?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik hier de trailer voor je.

Meer tv verhalen?

Wil je meer lezen over ons kijkgedrag? Of weet je echt niet meer wat je moet kijken? Kijk dan vooral even op ‘Mama kijkt tv’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *