Een carnavalskater ;)

carnavalskater

Vind je verkleden leuk, maar heb je eigenlijk niet zo veel tijd (of geld)? Maak dan een simpele staart met bijbehorende oortjes. Zo heb je binnen no-time een carnavalskater tevoorschijn getoverd (of een piepmuisje).

Uitbreiding

Wil je graag een simpel lijfje bij dit setje maken? Door een dierenponcho te maken, heb je niet alleen een leuk setje om te verkleden, maar heb je ook gelijk een poncho voor een beetje extra warmte tijdens de koudere momenten van de dag.

Materiaal keuze

Voor de carnavalskater heb ik gekozen voor een fake fur/imitatiebont. Persoonlijk vind ik dit het mooiste resultaat geven. Maar je kunt bijvoorbeeld ook fleece nemen. Voor de binnenkant van de oortjes en de haarband heb ik tassenvilt van 3mm dik gebruikt.

Voor het muisje heb ik tassenvilt gebruikt van 3mm dik. Deze vilt is stevig en pluist niet zo snel.

Het patroon

staart en oortjesHet patroon is te downloaden in het winkeltje. Dit documenten kost €0,50. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. Het patroon bestaat uit een staart voor een carnavalskater, een staart voor een muis, oortjes voor de kat en oortjes voor de muis.

Aan de slag

Voor het maken van het en de staart en de oortjes heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • stof voor de staart en oren
  • lint voor het bevestigen van de staart
  • tassenvilt voor de binnenkant van de oortjes en de haarband
  • garen
  • spelden
  • speenclip
  • haarband
Staart

Print het patroon uit.

Knip het patroon uit.

Neem het patroon van de staart naar keuze over op de stof. (neem ook naadwaarde extra, minimaal 0,5 cm en maximaal 0,75 cm)

Knip de stof uit.

Knip een stuk lint af die wanneer je een lus maakt, vanaf de onderkant van de speenclip makkelijk over de clip gehaald kan worden (plus 2 cm voor het naaien).

Naai de lus op de kop langs het midden van de bovenkant van de staart (aan de goede kant).

Vouw de stof dubbel en speld deze langs de rand vast.

Naai langs de zijkant en onderkant de staart dicht (de bovenkant met de lus laat je dus open). Denk er aan dat je het lusje niet vast naait in je zijnaad.

Keer de staart binnenstebuiten. Als je dit lastig vindt, dan heb ik nog een leuk truckje voor je.

Leg de bovenkant plat op elkaar (de zijnaad wordt nu de achterkant).

Vouw de bovenkant ietsje naar binnen.

Naai de bovenkant dicht (eventueel ook nog met een zigzag voor extra stevigheid).

Bevestig de staart aan een speenclip.

Oortjes

Print het patroon uit.

Knip het patroon uit.

Neem het patroon van de staart naar keuze over op de stof. (neem ook naadwaarde extra, minimaal 0,5 cm en maximaal 0,75 cm)

Knip de stof uit.

Naai de binnenoren op de andere delen van het oor.

Naai de achterkant en voorkant van de oren op elkaar, met de goede kant naar binnen.

Keer de oren binnenstebuiten.

Naai je de oren (op de kop) vast op een lange strook die om de haarband past (of gebruik het patroon voor de elastieken versie.

Vouw de strook dubbel met de randen naar binnen gevouwen (zoom ze vooraf eerst een keer om als je dit lastig vindt) en speld het op elkaar vast.

Naai langs de rand die je zojuist hebt vastgespeld.

Schuif de haarband er door of haal er elastiek door die je aan de uiteinden vastknoopt.

Naai eventueel de uiteinden dicht, zodat de haarband er niet uit schuift.

Maak jij ook zo’n leuke carnavalskater?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Superheld’ aan de beurt en liet ik je zien hoe een superhelden outfit kunt maken.

Deze week is het thema ‘Carnaval’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage…en haar favoriet van vorige week. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie van BMelloW heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een super simpele staart met oortjes…voor een kat en een muis. De co-host van deze week is Lodi van Lodiblogt. Neem ook even een kijkje bij haar superleuke bijdrage.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

Inlinkz Link Party

4 thoughts on “Een carnavalskater ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *