Echte post is cool (Epic) #7

Dit jaar deed ik voor het eerst mee aan ‘Echte post is cool’ (ook wel Epic genoemd). En wat is dat super leuk zeg!

Wat is ‘Echte post is cool’?

‘Echte post is cool’ is een project om er voor te zorgen dat echte post weer een beetje een positief imago krijgt. Dit jaar is al de zevende editie en ik dit dit keer ook mee.

Een tijdje terug schreef ik mij in bij Inge van Monsieur Mango (zij organiseert het hele project) en niet veel later ontving ik mijn digitale lootje…en ondertussen ontving Ramona van Kijk mama mij als lootje (maar dat wist ik toen natuurlijk nog niet). Ik mocht iets gaan maken voor Eva.

Aan de slag

Bullet journal organizerIk had mijn lootje ontvangen en dus ging ik gelijk aan de slag. Maar jeetje, wat vond ik dat moeilijk zeg. Het was voor mij best lastig om iets te maken voor iemand die ik helemaal niet ken…gelukkig moesten wij een vragenlijst invullen bij het inschrijven en wist ik zo toch nog iets over haar. Uiteindelijk besloot ik een organizer voor een bullet journal te maken.

Spanning, spanning en nog eens spanning

Dit project zat vol met spanning. Eerst is het spannend wie je als lootje krijg. Dan is het spannend of het pakketje wel aankomt…en of die dan ook heel aankomt. Daarna is het spannend of jouw post wel komt…en of die heel aankomt. Vervolgens moet je suuuuuuuuuuuuuuuuuuper lang wachten voordat je jouw post mag open maken en moet je uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren lang bedenken wat er nu in vredesnaam in zou kunnen zitten (1,5 dag is best lang hoor). En dan…dan is het eindelijk zo ver!

Het uitpakmoment

De pakketjes

pakjesDe pakjes lagen dus al 1,5 dag naar mij te kijken. Wat zeg ik? Ze schreeuwden naar mij! Ik moest ze open maken, zeiden ze. Maar ik heb netjes gewacht…het is gelukt mij in te houden en niet naar die stoute pakketjes te luisteren. Ik wist niet dat post zo rebels kon zijn zeg.

Een prachtig doosje

Een prachtig doosjeOp het doosje zat een mooie envelop met een briefje er in en een zakje zaadjes. Volgens het briefje was er geen speciale volgorde om uit te pakken en dus stortte ik mij gelijk op het doosje. Wauw, wat was die prachtig zeg. Het was een waar schilderijtje aan de binnenkant. Het was bijna zonde om uit te pakken, het voelde gelijk zo persoonlijk door de leuke quotes.

Leuke quotes

Er zaten een paar leuke quotes verwerkt in het verrassingspakket.

Quote 2Een grappige quote is “I can totally make that”. Dat denk ik dus echt heel vaak…vooral wanneer ik in de kledingwinkel loop en een rimpelrokje zie voor €15,00. Dat ga ik dan dus gewoon zelf maken he! Dan heb ik er 2 voor nog geen €10,00 en kunnen de meiden twinnen. Maar ook wanneer ik iets bedenk wat leuk zou zijn of handig dan denk ik “Dat maak ik wel even”.

Quote 3Een treffende quote is “Beautiful things come together one stitch at a time”. Heel veel dingen maak ik zelf (waarschijnlijk heeft dat te maken met quote 1). Ik kan echt genieten van de dingen die ik heb gemaakt. Maar het kost veel werk om zelf iets te maken. Wil je dat iets goed gebeurd? Dan gaat dat stap voor stap…ehm…steek voor steek. En het geeft een bevredigend gevoel om na zo veel werk het eindresultaat te zien en te mogen gebruiken of geven.

Quote 1Een persoonlijk quote is voor mij toch wel “I don’t need therapy. I just need to spend time with my sewing machine”. Drie jaar geleden ben ik bevallen van een prachtig meisje. Haar super slechte slapen (en dus ook mijn slaapgebrek) heeft er voor gezorgd dat ik thuis kwam te zitten wegens zware oververmoeidheid. Om mij toch functioneel te voelen ben ik gaan bloggen. En mijn blog is weer uitgegroeid tot een mamablog waarin naaien redelijk centraal staat in mijn leven. Het bloggen over mijn creaties is weer uitgegroeid tot een blog met een kleine webshop voor naaipatronen. Naaien is voor mij echt mijn therapie…mijn manier om weer een beetje een werkritme op te bouwen zodat ik straks weer ‘echt’ aan het werk kan (al blijf ik dan natuurlijk wel lekker bloggen en creëren).

Persoonlijke inpakpapier

persoonlijk pakpapierVeel cadeautjes waren ingepakt met bijzonder pakpapier. Dit waren pagina’s uit tijdschriften. Maar elke pagina was zorgvuldig uitgekozen en hebben een ‘personal touch’…alle 7 papiertjes. Ik vind dat echt zo knap! Niet alleen wat er op staat past helemaal bij mij, maar ook nog eens de kleuren! Ik kan dit dus echt niet he…ik ben dan ook best een beetje jaloers op hoe goed zij dit heeft gedaan 😉

Inpakpapier/knutselmateriaal

pakpapier en knutselmateriaalEen paar inpakpapiertjes zijn prachtig qua kleur en tekening. Maar dit inpakpapier gooi ik echt niet weg. Deze papiertjes zijn namelijk nog goed bruikbaar om lekker mee te knutselen. Ik denk dat we binnenkort maar even een leuk kaartje voor papa gaan maken voor vaderdag.

Knutselen met de meiden

knutselen met de meidenNu komen we eindelijk bij de inhoud van de cadeautjes. Hier in huis wordt er graag geknutseld, niet alleen door mij maar ook door de meiden. Deze knutselspulletjes gaan dan ook zeker van pas komen. Ik vond het erg leuk dat het poppetje er bij zit, want zo’n poppetje heb ik vroeger gehad toen ik in het ziekenhuis lag.

Naaipakketje

naaipakketjeDat ik graag naai is geen geheim. Het is heerlijk om dingen zelf te maken. Het is dan ook super lief dat ik zo veel leuke naaispulletjes heb gekregen. Het stofje heeft al een bestemming, hier ga ik een onderbroek en hemd van maken. De knoopjes en kralen vind ik echt waanzinnig mooi, ik ben dol op hout. Deze gaan ook zeker een speciale bestemming krijgen. En de rest…de rest is natuurlijk ook heel leuk (en lief) en gaat zeker van pas komen.

Een beetje natuur

Een beetje natuurIn het envelopje op het doosje zat het zakje met bloemetjes. Deze gaan we vanmiddag nog even samen zaaien, want het kan nog. Het stekje zat in het doosje. Het is de Swedish Ivy (ik heb het maar even gevraagd, zodat ik er goed voor kan zorgen). Ik vond dit een heel bijzonder cadeautje om aan te treffen in het doosje…het is ook erg bijzonder dat het stekje de hele bezorging heeft overleefd en er niets gekneusd is of geknakt.

Heerlijke zeep

heerlijke zeepHet bijzondere aan deze zeep vind ik dat het de geur van magnolia heeft. Vroeger had ik een magnolia in de voortuin. Hier genoot ik echt van. Ik maakte er zelfs roomijs van. Ook mijn man had vroeger een magnolia in de tuin en genoot daar van. Ik denk dat we binnekort toch maar een magnolia in de tuin moeten zetten 😉 Tot die tijd geniet ik van de geur van deze heerlijke zeep. Maar…ik heb nu dus wel zin in magnolia roomijs.

Kaartjes met quotes

kaartjes met quotesTot slot zat er nog een doosje in het pakketje met kaartjes er in. Deze kaartjes zijn leuk om te houden, want ze zijn prachtig om te zijn. Maar echte post is cool, dus ga ik deze natuurlijk opsturen wanneer de tijd rijp is. Er komen vast nog wel gelegenheden waarbij ik deze kaartjes met quotes kan gebruiken om zo iemand blij te maken met echte post.

Dankbaar

Wauw, wat ben ik verwend zeg! Ik heb er bijna geen woorden voor…nou ja…ik heb er in totaal 1227 woorden voor, waarvan de belangrijkste toch wel “Heeeeeeeeeel erg bedankt” zijn.

2 thoughts on “Echte post is cool (Epic) #7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *