Een (vloer)kussen van oude sokjes

kussen van oude sokjes

Te kleine sokken en ‘eenzame’ sokken hoef je echt niet weg te gooien. Je kunt er hele leuke dingen mee maken…zoals dit (vloer)kussen van oude sokjes. Het kussen is niet alleen praktisch, maar is ook een leuk aandenken.

Recyclen/upcyclen

Sokjes die te klein zijn geworden hoef je niet weg te gooien…en je hoeft ze ook niet in een doosje te bewaren als aandenken. Je kunt er een prachtige kussen van maken. Wanneer je hier al vanaf de geboorte mee begint, krijg je een prachtige kussen vol herinneringen die met jouw kind mee groeit.

Zo af en toe worden er ook wel eens sokjes vermist; opgegeten door de wasmachine of gewoon verdwenen tijdens het ‘niet-goed-bij-de-was-gooien’. En door de jaren heen verzamel je aardig wat eenzame sokjes. Ook deze sokjes kunnen omgetoverd worden tot een kussen.

Kussen of vloerkussen?

Wanneer je het kussen laat groeien, begint het als een ‘gewone’ kussen. Naarmate hij groter wordt, wordt het een prachtige vloerkussen waar je heerlijk op kunt liggen om een boekje te lezen of lekker kunt spelen.

Met de hand

Dit kussen kun je het beste met de hand naaien…tenminste het aan elkaar naaien en het in een spiraal naaien. Het stuk bij de hiel heb ik trouwens wel gewoon met de naaimachine dicht genaaid…dat gaat toch een beetje sneller dan met de hand (vooral wanneer je er heel veel verwerkt en de naaimachine toch al klaar staat).

Materiaal

Het kussen maak je van oude sokken, kussenvulling en garen.

Het patroon

Er is geen patroon voor het maken van (vloer)kussen van oude sokjes. Je hebt enkel sokken nodig.

Aan de slag

Voor het maken van een (vloer)kussen van oude sokjes heb je het volgende nodig:

  • sokken
  • spelden
  • garen
  • schaar
  • naald
  • kussenvulling

WP_20180418_17_20_26_Pro (2)

Keer de sok binnenstebuiten.

Leg de hielen van de sokjes plat dubbelgevouwen neer en speld ze vast zoals aangegeven op de afbeelding.

Naai de lijn die je hebt vastgespeld, let er daarbij wel op dat er geen ander deel van de sok tussen komt. Als het goed is heb je nu een rechte tunnel die aan een kant dicht is.

Keer de sok weer binnenstebuiten.

Doe dit met alle sokken die je wilt verwerken.

Vul de sokken met kussenvulling.

Naai bij de sok die in het midden komt, het uiteinde dicht.

Naai alle sokken aan elkaar, telkens het open stuk over het dichte stuk. Zo ontstaat er een slang.

Rol de slang op, eindig met een teenstuk.

Naai de sokken tussen elkaar aan elkaar vast…in een spiraal dus.

Als je later nog sokken wilt toevoegen dan ‘bouw’ je de spiraal gewoon weer verder op dezelfde manier.

Maak jij ook zo’n leuk (vloer)kussen van oude sokjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - kussen van oude sokjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

4 thoughts on “Een (vloer)kussen van oude sokjes

  1. This is a fun project, especially for those mismatched socks we all have at home from time to time. Thank you for sharing at The Really Crafty Link Party this week. Pinned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *