Een Bullet journal organizer

Bullet journal organizer

Een bullet journal neem je overal mee naartoe. En soms wil je er ter plekke iets in schrijven of tekenen. Met een Bullet journal organizer heb je jouw bujo en wat basis materialen altijd bij de hand…en het staat nog mooi ook.

Bujo of….?

Deze organizer maakte ik voor een Bullet journal, maar je kunt hem ook maken voor een eigen geschreven kookboek, een agenda of een dagboek of… Eigenlijk kun je hem over voor maken waar je in schrijft. Al moet je de afmetingen dan waarschijnlijk wel een beetje aanpassen

EPIC #7

bullet journal organizer, buitenkantDit jaar doe ik voor het eerst mee aan EPIC (Echte Post Is Cool). Mijn ontvanger heeft bij haar interesses onder andere ‘bullet journal’ staan met als favoriete kleuren ‘Scandinavisch’. Deze wensen heb ik gecombineerd en ik kwam tot de conclusie dat ik een Bullet journal organizer wilde maken. Nu maar hopen dat ze het leuk vindt (vingers gekruist).

De indeling

Ik heb lang zitten puzzelen over de indeling. Ik wilde de sluiting namelijk op de voorkant, wilde de bevestiging van de bujo op de onderkant van de bujo (dus aan de rechterkant wanneer je hem open hebt….en ik wilde de overige inhoud niet onder de bujo maar rechts er van. Hierdoor kwam ik op de huidige indeling terecht. Het overlappende flapje kwam hierdoor links te liggen, omdat je anders eerst nog weer helemaal om de bujo heel zou moeten wikkelen voordat je rechts uit zou komen.

Materiaal

Ik heb de Bullet journal organizer gemaakt van restjes stof. Wel heb ik er voor gezorgd dat ik een stofsoort heb kunnen verwerken in de organizer die een beetje stevig is, zodat de organizer meer ‘body’ heeft. Je kunt het ook verstevigen met tassenversteviging. Hierdoor blijft alles er beter in zitten en is hij ook iets netter.

Omdat ik beperkt was tot mijn stofrestjes en de favoriete kleuren van mijn postontvangster, is bij mij de buitenkant van wafelkatoen en de binnenkant van geplastificeerd katoen met kunstleer. Niet ideaal, maar het werkt.

Doordat de organizer best dik wordt op sommige plekken, raad ik aan om te werken met een naaimachine die goed door al die lagen heen kan komen.

Het patroon

Dit patroon is op maat gemaakt voor ‘Mijn bullet dagboek’ van Deltas. Het is een vrij basic patroon en kost €0,50. Je kunt hem ook prima gebruiken voor kleinere bullet journals, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de organizer goed stevig is (verstevigen met tassenversteviging).

Naadwaarde

Het patroon is al inclusief naadwaarde, je hoeft dus geen naadwaarde extra bij te tekenen!

Aan de slag

Voor het maken van een Bullet journal organizer heb je het volgende nodig:

 • patroon
 • meetlint
 • stofkrijt
 • schaar
 • stof (geen rekbare stof, een stevige stof is een pre)
 • garen
 • spelden of wonder clips
 • biaisband
 • elastiek
 • band/lint (deze moet strikbaar zijn)
 • tassenversteviging
 • *eventueel kanten band

Print het patroon uit.

Knip het patroon uit.

Neem de patroondelen over op de stof.

Knip de patroondelen uit.

Werk de linker kant van het flapje af met biaisband.

Leg het flapje op de linker helft van de binnenkant, met de goede kanten naar boven.

Leg het rechter deel van de binnenkant er op, met de goede kant naar onderen.

Speld de delen goed vast langs de zijkant of gebruik wonder clips (deze hadden mijn voorkeur gezien de dikte en het materiaal).

Naai de delen op elkaar langs de zijkant.

Vouw de rechter helft open en naai de naad plat.

Spel de bovenkant en de onderkant van de flap vast of gebruik wonder clips.

Naai vanaf de naad naar het biaisband de flap vast.

Werk de bovenkant van de 3 delen die je op de rechter zijde bevestigt af met biaisband.

Speld de 3 delen op elkaar (met de goede kanten naar boven) langs de zijkanten of gebruik wonder clips.

Naai de zijkanten vast vanaf het biaisband naar de onderkant, doe dit vlak langs de rand.

Werk de linker kant af met biaisband.

Speld de gemaakte vakjes op de rechter kant van de organizer, helemaal in de hoek. Ook hier kun je eventueel wonder clips gebruiken.

Naai de zijkanten vast van boven naar beneden. De zijde met biaisband heb ik met een zigzag vast gezet voor meer stevigheid.

*Speld eventueel kanten band over het midden van de buitenkant.

*Naai het kanten band vast.

Speld band/lint over het midden van de buitenkant. Zorg er voor dat het band/lint aan beide zijden 25 cm uitsteekt, zodat je er straks nog een strik in kunt maken.

Naai het band/lint vast (langs de bovenkant, onderkant en langs de zijkanten), blijf aan de kant van de flap 3 cm van de zijkant af en van de kant van de flap 9 cm.

Leg de binnenkant en de buitenkant op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Speld de delen op elkaar of gebruik wonder clips. Let er op dat het band/lint er niet tussen komt.

Naai langs de zijkant de delen op elkaar, maar laat een stuk van 15 open (het handigst is om dit te doen aan de kant van de flap, gezien daar geen verdikking zit). Let er weer op dat het band/lint er niet tussen komt!

Keer de organizer binnenstebuiten.

Speld of klem de opening netjes dicht.

Naai langs de rand de naad netjes plat, hierdoor naai je ook gelijk de opening dicht.

Nu rest je enkel nog de schone taak om de organizer in te richten…have fun!

Maak jij ook zo’n leuke Bullet journal organizer?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - bullet journal organizerVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Een Bullet journal organizer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *