Een gordelmonster voor een comfortabele autorit

gordelmonster

Heb je ook zo’n hekel aan dat irritante snijdende gevoel in je nek van de autogordel? Laat jij hem ook liever af dan dat je hem om doet? Weet je eigenlijk wel beter en doe je hem daarom dan toch maar om met het gevolg dat je de hele weg last hebt van die autogordel? Lees dan vooral verder. (Als je het gordelmonster gewoon leuk vindt, maag je ook gewoon verder lezen hoor).

Waarom een gordelmonster?

Ikzelf vindt de autogordel ontzettend vervelend zitten. Hoe ik de gordel ook afstel, hij snijd altijd in mijn nek. Ook bij de grote meid zit de gordel vervelend langs de nek te snijden. De kleine meid heeft gordeltjes met een beschermhoesje, zodat deze niet vervelend in haar nek snijden. Tja, dat wil ik dus ook wel…en de grote meid ook. Dus maakte ik een hoesje voor om de autogordel. En binnenkort krijgt het monstertje ook nog een groen vriendje. Want niet alleen de grote meid wil een fijn hoesje, maar ik zelf natuurlijk ook.

Maar niet zo maar een hoesje

inCollage_20181008_132217938Ik wilde niet zo maar een recht hoesje om de autogordel. Ik wilde ook iets zachts op mijn schouder. En dan wilde ik niet een heel ding half in mijn gezicht hebben. Zo kwam ik op het huidige design met een bovenkant die iets weg heeft van een open mond…en zo ontstond het idee voor een monstertje. Maar ik wilde ook geen heel opvallend iets wat meer op speelgoed lijkt dan op een hoesje. Dus kreeg het monstertje hele subtiele tandjes, subtiele oogjes en een klein opbergvakje op de buik (voor lippenbalsem of zo…en omdat het zo leuk staat).

Aan de slag

Voor het maken van een gordelmonster heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • spelden
  • zachte stof (tricot of zo) in twee kleuren/motiefjes
  • textielstiften
  • garen
  • tricot biaiasband
  • klittenband
  • kussenvulling

Neem het patroon over op de stof. Beide delen neem je 2x over. Ik nam de grote over op twee verschillende kleuren en en het klein deel 2x op dezelde stof.

Teken eerst de ogen op de stof met textielstift. Als je met twee kleuren werkt moet je eerst de ene kleur laten drogen voordat je de volgende kleur er langs tekent, anders gaat het een beetje mengen en zijn de lijnen niet meer mooi.

Na ongeveer 6 uur kun je de ogen strijken, zodat deze er goed op blijven (op de verpakking van de textielstiften staat precies hoe je dat moet doen).

Naai de twee kleine delen op elkaar met de goede kanten op elkaar (laat de onderkant open).

Keer de buik binnenstebuiten.

Naai de buik netjes plat dicht langs de rand.

Leg de buik op de juiste plek en speld hem vast.

Naai de buik langs de zijkanten en de onderkant vast (het ronde gedeelte dus niet, tenzij je geen minizakje wilt).

Leg het andere grote deel op het deel met de ogen, met de goede kanten naar binnen.

Naai de twee delen op elkaar, maar laat de ‘mond’ open.

Keer het monstertje binnenstebuiten.

Knip het klittenband in de lengte door midden, zodat je smallere stroken krijgt. Deze moeten 1 cm kleiner worden dan de zijkanten van het monstertje.

Naai de klittenband delen op de zijkanten, denk er aan dat het zachte deel op de buitenkant komt en het harde deel op de binnenkant.

Naai nu de mond dicht (dicht langs de rand), maar laat een stukje in het midden van de mond open.

Vul het monstertje met een beetje kussenvulling. Maak hem niet te vol, maar gewoon een beetje gevuld. Anders kun je hem straks niet meer goed om de gordel krijgen.

Naai de opening nu ook dicht (ook dicht langs de rand).

Naai nu biaisband netjes langs de mond van het monster (bij de uiteinden vouw je het band om de stof naar binnen, zodat het netjes is afgewerkt).

Teken een zigzaglijn over het biaisband, zodat het monster tandjes krijgt.

Strijk ook de tandjes weer na 6 uur. Dit kan niet vanaf de achterkant, dus kun je er het beste een lapje katoen of theedoek tussen leggen.

Nu hoef je het monstertje alleen nog maar om de gordel te maken en je hoeft je niet meer te ergeren aan dat snijdende gevoel van de autogordel.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

2 thoughts on “Een gordelmonster voor een comfortabele autorit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *