Knutselen met kastanjes, eikels en dennenappels

knutselen met kastanjes, eikels en dennenappels

Met kinderen door het bos lopen is erg gezellig. En het verzamelen van allerlei herfstige spulletjes is ook heel leuk om te doen. Maar knutselen met de dingen die je zelf hebt gevonden is fantastisch om te doen. Hier zijn we gaan knutselen met kastanjes, eikels en dennenappels.

Super simpel

Deze poppetjes zijn onwijs simpel om te maken. Ze zijn zo simpel dat ze eigenlijk geen uitleg nodig hebben. Maar voor de zekerheid doe ik het toch. Doordat het een simpel knutselwerkje is, kun je hem ook erg gemakkelijk met kinderen maken.

De moeilijkheid 

Om er voor te zorgen dat het echt op een hoofd lijkt en op een poppetje, is het belangrijk om de kastanjes, eikels en dennenappels zorgvuldig uit te kiezen. Je moet er voor zorgen dat wanneer de kastanje ligt, het lichte deel voor zit. Zo kan het lichte deel fungeren als gezicht. Wanneer je een kastanje als buik wilt gebruiken, moet je er voor zorgen dat er een vlakke kant aan zit en dat het lichte deel op de gewenste plek zit…het liefst een beetje symmetrisch. Bij eikels moet je er voor zorgen dat het dopje er mooi op zit, zodat er nog ruimte is voor oogjes. Bij dennenappels is het leuk wanneer er nog een klein stukje aan de top zit, zodat dit meer op een neusje lijkt.

Aan de slag

Om poppetjes te maken van kastanjes, eikels en dennenappels, heb je het volgende nodig:

  • kastanjes
  • eikels
  • blaadjes
  • dennenappels
  • takjes
  • prikkers
  • wiebeloogjes
  • lijm
  • eventueel een zacht elastiekje

Eigenlijk kun je helemaal zelf verzinnen hoe je de poppetjes maakt. Ik heb hier twee simpele gezichtjes gemaakt van kastanjes, een poppetje met mutsje van een eikeltje met kastanje en een hondje van een dennenappel en takjes.

Een hoofd van kastanjes

Plak twee wiebeloogjes op het lichte deel van de kastanje. Kies hiervoor een geschikte kastanje.

Plak nu een blaadje op de kastanje, zodat het lijkt op haartjes. Het kan zijn dat je dit stukje voor stukje moet lijmen en een beetje lang moet vasthouden. Een zacht elastiekje kan dan helpen, zodat je het niet zelf hoeft vast te houden.

Een poppetje van een eikel en een kastanje

Prik een eikeltje op een kastanje (ik heb een prikkertje verkort en aan beide kanten een drupje lijm gedaan). Kies een wel een kastanje en eikeltje die geschikt zijn.

Plak twee wiebeloogjes op het eikeltje.

Een hondje van een dennenappel

Steek vier korte stokjes in de dennenappel, zodat het op pootjes lijken. Ik heb op het uiteinde van de takjes eerst een drup lijm gedaan. Van een dennenappel die meer open is, kun je een leuk egeltje maken (maar die hadden wij helaas niet in onze verzameling).

Plak twee wiebeloogjes op de dennenappel.

Nog niet uit geknutseld?

Ben je dol op knutselen en wil je nog meer inspiratie? Kijk dan op de pagina ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Knutselen met kastanjes, eikels en dennenappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *