Een kampvuur om gezellig bij te lezen

kampvuur van stof

Met vuur spelen mag natuurlijk niet…tenzij het een gezellig kampvuurtje van stof is. Omdat de meiden een bosthema op hun kamer hebben, vond ik het wel gezellig om een kampvuurtje voor ze te maken. Dat hoort toch wel een klein beetje bij slapen in het bos En het is toch eigenlijk ontzettend gezellig wanneer je een verhaaltje voorleest bij het kampvuur…in ‘het bos’.

Een kampvuur met licht

Om het kampvuur echt licht te laten afgeven kun je er een waxinelichtje op batterij in zetten of een zaklampje in stoppen. Zo kun j gezellig bij het kampvuur een boekje voorlezen. Het mooiste effect krijg je natuurlijk met zo’n waxinelichtje die een beetje flikkert.

Materiaal

Ik heb de boomstammen en het vuur gemaakt van katoen. De boomstammen zijn van een vrij stevige katoen, de cirkels van een dunne katoen en het vuur van lakenkatoen. Maar je kunt het kampvuur en de boomstammen ook van vilt maken…of van een andere niet rekbare stof. Denk er alleen wel aan dat de textuur van de stof de ‘echtheid’ van de boomstammen en het kampvuur bepaalt.

Het patroon

Het patroon is te vinden in het winkeltje en kost hier €0,75. Deze is te downloaden nadat de betaling is voltooid. He patroon bestaat uit 4 verschillende boomstammen en het vuur.

Aan de slag

Voor het maken van een kampvuur van stof heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • stof (niet rekbaar, mag ook vilt zijn) in de kleuren geel, oranje, rood, donker bruin en licht bruin
  • garen
  • schaar
  • spelden
  • naald
  • krijt
  • textiellijm
  • kussenvulling en/of restjes (afval)stof

Het vuur

Knip het patroon uit.

Neem het patroon over op de 3 kleuren stof.

Knip alle delen uit het stof.

Plak de drie kleuren van het vuur op elkaar (een klein beetje lijm langs de randjes), dit doe je dus 6x.

Naai met knoopsgatsteek 1 of een smalle korte zigzag langs de randen van rood en oranje, zodat deze netjes is afgewerkt.

Speld twee vuurtjes op elkaar in de puntjes vast (goede kant aan de buitenkant), dit doe je 3x.

Naai twee vuurtjes aan elkaar met knoopsgatsteek 1 of een smalle korte zigzag, zodat hij netjes afgewerkt is, maar wel puntig blijft, dit doe je 3x. Aan de onderkant laat je telkens een stuk open, zodat je ze kunt vullen.

Vul je vuurtjes met kussenvulling en/of restjes (afval)stof.

WP_20171109_17_08_29_Rich (3)

Naai de vuurtjes dicht met knoopsgatsteek 1 of een smalle korte zigzag.

Naai een klein stukje van de zijkanten van de vuurtjes aan elkaar, zodat ze in een driehoek staan.

De stammen

Knip het patroon uit

Neem het patroon over op de stof. De stammen op donker bruin en de cirkels en ovalen op licht bruin.

Knip alle delen uit.

Teken lijnen op de achterkant van de stammen. Zo lijken de stammen echter. Probeer vooral bij de zijtakken er iets omheen te cirkelen en maak ook noesten op de grote vlakken.

Naai met donkerdere of lichtere garen over de liWP_20171109_17_12_42_Richjnen (licht er aan welk effect je wilt. Ik koos lichter, omdat de stammen al vrij donker zijn).

Naai met donkerbruine garen een spiraal op de rondjes en het ovaal, begin aan de buitenkant.

Naai de stammen (met de goede kant op elkaar) aan elkaar, laat daarbij de uiteinden open en ongeveer 5 cm ergens langs de zijkant (zodat je hem uiteindelijk binnenstebuiten kunt keren).

Speld de cirkels en het ovaal vast in de uiteinden.

Naai de cirkels en het ovaal in de uiteinden van de stammen, dit is een beetje een priegelwerkje.

Keer de stammen binnenstebuiten.

Vul ze met kussenvulling en/of met restjes (afval)stof.

WP_20171109_17_08_03_Rich (4)

Naai de stam met de hand (of met de naaimachine heel dicht langs de rand)netjes dicht.

Nu kunnen de stammen gestapeld worden, het vuurtje kan ‘branden’ en je kind heeft een gezellig kampvuurtje om bij voorgelezen te worden

Maak jij ook zo’n leuk kampvuur?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - kampvuur van stofVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *