Een ‘I’m having a break’ mok

'I'm having a break' mok

Een cadeau bedenken voor de juf of meester kan best lastig zijn. Gun hen een pauze en geef een ‘I’m having a break’ mok cadeau. Want een pauze verdienen ze wel.

Een mok voor juf of meester

De meeste juffen of meesters drinken wel koffie of thee. Een mok is daardoor een voorwerp die ze vaak zullen gebruiken. En ik weet dat het als juf/meester lastig is om je pauze te claimen…er is altijd wel iets wat gedaan kan/moet worden in die pauze. Met deze ‘I’m having a break’ mok, hebben ze toch wel erg duidelijk een welverdiende pauze

Of toch voor iemand anders?

Het maakt eigenlijk niet uit voor wie je de mok maakt. Je zou ook een mok voor mama kunnen maken voor moederdag, voor papa voor vaderdag of voor opa en oma…of als afscheidscadeautje voor het kinderdagverblijf. Iedereen heeft af en toe wel een ‘break’ nodig toch?

Woordspeling

Het woord ‘break’ heeft twee betekenissen: breken en pauze. Dit gebruik je in je decoratie door er allemaal barsten op te tekenen. De barsten versterken het woord ‘break’…en het ziet er grappig uit.

Nog even iets extra’s

'I'm having a break' mok ingepaktWil je net even iets meer geven dan een mok alleen? Doe er dan een paar merci chocolaatjes in en wat theezakjes en koffiezakjes…een soort pauze-pakket dus. Pak het leuk in met een cellofaanpapiertje en wat lint. Doe er een kaartje bij in de vorm van een hartje en je cadeau is helemaal af.

Materiaal keuze

Je hebt hiervoor een mok nodig die in de oven kan en in de vaatwasser kan…en dan natuurlijk wel effen. De kleur maakt op zich niet veel uit, al kan het wel invloed hebben op hoe de kleur van de stift er uiteindelijk op de mok uitziet. Verder gebruik je speciale porselein stiften die er voor zijn gemaakt op op een mok te blijven zitten nadat je de gedecoreerde mok een poos in de oven hebt gezet.

Aan de slag

Voor het maken van een ‘I’m having a break’ mok heb je het volgende nodig:

 • mok (porselein)
 • afwasmiddel
 • water
 • theedoek
 • schilderstape
 • liniaal
 • papier
 • potlood
 • schaar
 • porselein stiften
 • oven

Maak de mok eerst goed schoon, zodat deze helemaal vetvrij is.

Maak de mok goed droog en probeer er voor te zorgen dat jouw vingers de mok niet meer raken (anders krijg je misschien vettige vlekjes op de mok en dan ‘pakt’ de stift niet zo goed meer).

Markeer het vlak wat je met tekst wilt vullen, dit doe je met schilderstape.

*Als je eerst wilt oefenen en testen op papier, dan kun je nu jouw gemarkeerde vlak opmeten en op papier tekenen. Nu kun je jouw tekst/tekening eerst op papier proberen. Test vooral de plaats en grootte van alle letters.

Begin bovenaan en markeer deze lijn weer met schilderstape (niet te hard drukken, zodat je deze makkelijk kunt verwijderen). Na het schrijven haal je het schilderstape weg. Hierna kun je telkens een regel naar beneden werken op dezelfde manier.

Wanneer je klaar bent kun je al het schilderstape verwijderen.

'I'm having a break' mok, ssstSchrijf eventueel ‘Sssst’ op het oortje.

Teken alle barsten op de mok. Wil je het een beetje realistisch maken? Let er dan op dat je barsten maakt op plekken die kwetsbaar zijn (bij het oortje, waar je drinkt, enz).

*Tip: werk van boven naar beneden en van links naar rechts wanneer je rechtshandig bent (en van rechts naar links wanneer je links bent), zodat je niet per ongeluk over het geschreven/getekende stuk veegt.

Wanneer jouw kunstwerk klaar is, laat je hem ongeveer 4 uur drogen (dit staat vaak ook wel op de verpakking van de porselein stiften.

Zet de oven op 160°C en laat de mok daar 90 minuten in staan (ook dit staat vaak wel op de verpakking van de porselein stiften).

Laat de mokken nu rustig afkoelen. Daarna kun je de mokken gebruiken zoals je dat gewend bent.

Maak jij ook zo’n leuke ‘I’m having a break’ mok?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - 'I'm having a break' mokVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

2 thoughts on “Een ‘I’m having a break’ mok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *