Een overzicht voor het nieuwe jaar

overzicht

Wanneer een nieuw jaar start, wil je ook gelijk overzicht over dat jaar. Dat kan op verschillende manieren…bijvoorbeeld met een kalender, agenda of planner.

Mijn overzicht

Vroeger hoefde ik eigenlijk nooit echt iets op te schrijven…het meeste onthield ik wel. Maar tijdens de zwangerschap had ik echt een agenda nodig om dingen te kunnen onthouden…de kleinste dingetjes vergat ik nog. En nu ik zo vermoeid ben, is het nog steeds erg lastig om dingen een beetje te kunnen onthouden…en daar heb ik soms best veel moeite mee, want ik kon vroeger altijd op mijn hoofd vertrouwen. Nu ik weer een beetje meer doe in een week, wordt de planning steeds minder overzichtelijk en heb ik een sterke behoefte aan overzicht. Maar ja…waar kies ik dan voor?

Agenda

Een agenda kennen we allemaal wel. Sommige mensen gebruiken hem alleen op school, maar er zijn ook genoeg mensen waarbij het boekwerk bijna heilig is, omdat werkelijk alles er in staat. Maar er zijn ook genoeg mensen die liever de digitale agenda op hun telefoon gebruiken…die ze ook weer synchroniseren met hun computer, tablet en laptop. Best handig, want dan heb je alle informatie altijd tot je beschikking. Ik merk dat ik meer een papiermens ben, dus een fysieke agenda is meer voor mij…nu moet ik mij nog aanleren om hem ook daadwerkelijk mee te nemen!

Gezinsplanner/familieplanner

Dit lijkt op een gewone agenda, maar als je goed kijkt is het toch een beetje anders. Een gezinsplanner/familieplanner heeft niet alleen rijen voor de dagen en uren, maar ook kolommen voor elk gezinslid. Zo kun je de dagen mooi overzichtelijk per gezinslid indelen. Ik heb geen hele agenda voor je…sorry. Maar ik heb wel een A4 voor die je gratis kunt downloaden. Hierop staan de dagen van de week en staan er allerlei kolommen en rijen die je naar hartenlust kunt invullen. Pssst, vergeet niet de weeknummer in te vullen voor je eigen overzicht. Wijzelf hebben het nu nog niet echt nodig, maar wanneer de meiden iets groter zijn en zij ook allerlei afspraken zullen hebben, ga ik dit zeker gebruiken!

Kalender

Een kalender is een maandoverzicht per pagina. Hier kun je vaak niet heel veel informatie op kwijt, maar wel net genoeg voor een feestdag en belangrijke afspraken. Zelf vindt ik het wel fijn om een kalender in huis op te hangen waar de feestdagen, verjaardagen, vakanties op staan en waar ik belangrijke afspraken (zoals de dokter, tandarts, consultatiebureau, 10 minuten-gesprekken, enz) op kan schrijven. Deze hangt lekker in de voorraadkast, zodat hij niet in het zicht hangt, maar toch lekker dichtbij is om even snel te kunnen raadplegen. Dit jaar heb ik mijn eigen kalender gemaakt. Hierin staan alle feestdagen alvast in vermeld. Deze kun je hier gratis downloaden. Hij is er met de crea-cross thema’s en zonder de crea-cross thema’s. De kalender ligt al in de goede volgorde na het uitprinten.

Content planner

Als blogger kun je eigenlijk niet zonder content planner. Je moet goed bijhouden wat je wanneer online zet en wat je wanneer en waar deelt. Zonder planner raak je al snel het overzicht kwijt…en dat moet natuurlijk niet.

Ik doe nu al een jaartje  als co-host mee met de crea-cross. En dit jaar organiseren we het meer met z’n drietjes (Ilse van Kreanimo, Melanie van BMelloW en ik). Wij hebben elke week een thema waarin we andere creatieveling willen uitdagen. Om hier een mooi overzicht in te kunnen houden, is er een content planner gemaakt waarin de crea-cross thema’s ook vermeld staan. Deze kun je hier gratis downloaden. In deze planner staan overigens de feestdagen niet vermeld, maar er is ruimte genoeg om de speciale dagen er in te zetten.

Crea-cross

Ben je nieuwsgierig naar de crea-cross en wil je zelf ook mee doen? Kijk dan vooral ook even bij Crea-cross, de Facebook groep Crea-cross of de Facebook groep Crea-cross 2019 voor bloggers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *