Fleur de Vleermuis is bang in het donker

Fleur de Vleermuis is bang in het donker

‘Fleur de vleermuis is bang in het donker’ is een zelfgeschreven en zelfgemaakt boekje. Ik heb hem in 2000 geschreven toen ik nog leerde voor juf…en nu ik mama ben, kan ik hem eindelijk voorlezen.

Het verhaal in het kort

Fleur de vleermuis is net verhuisd…en dat is best een beetje eng. Ze hoort allerlei geluiden en ziet griezelige schaduwen. Gelukkig zijn papa en mama er om haar lekker in te stoppen, zodat ze lekker kan slapen.

Over het boek

‘Fleur de vleermuis is bang in het donker’ is een boek dat is geschreven door mijzelf (Natascha Santes) en (nog?) niet is uitgegeven. Het boekje is op rijm, maar de rijmschema’s wisselen af. De afbeeldingen heb ik trouwens ook zelf gemaakt, gewoon op de computer in PowerPoint…dat was nog best simpel trouwens. Het boekje heeft een A5 formaat doordat ik telkens A4-tjes dubbelgevouwen heb om een boekje te maken. Hoe je zelf een boekje kunt maken, kun je vanaf morgen lezen. Het miniboekje met patroon voor het vingerpoppetje van Fleur kun je binnenkort downloaden.

Onze ervaring

‘Fleur de vleermuis is bang in het donker’ is door mijzelf geschreven en op de computer getekend. Ook het boekje heb ik zelf in elkaar geknutseld en zelf gebonden (dat is heel leuk om te doen trouwens). Hierdoor leeft het boekje bij mijzelf veel meer en dat merk ik ook tijdens het voorlezen.

Aanrader of niet?

Uiteraard raad ik mijn eigen boekje ontzettend aan 😉 Maar nu even zonder gekheid. De kleine meid vindt het erg leuk om ‘het verhaaltje van de vleermuis’ te lezen. Ze doet helemaal mee met het verhaal en vertelt vol enthousiasme dat het geen spook of monster is. Af en toe moet ze zelfs grinniken (het is erg leuk om die reacties van je eigen kind te zien bij het voorlezen van jouw eigen boekje). Naast dat ik mijn boekje erg aanraad 😉 wil ik je ook aanraden om zelf een een boekje te maken, eventueel met je kind samen. Dit is namelijk zo leuk!

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Fleur de vleermuis is bang in het donker’ voorlees.

Waar kun je ‘Fleur de vleermuis is bang in het donker’ kopen?

Het zou ontzettend leuk zijn als dit boekje te koop zou zijn, want dat zou betekenen dat mijn eigen geschreven boekje zou zijn uitgegeven. Helaas is dit (nog?) niet zo. Maar je kunt hem binnenkort wel zelf uitprinten in miniformaat om zo een miniboekje te maken. Dit boekje zit dan in hetzelfde bestand als het patroon voor een vingerpoppetje van Fleur de vleermuis. Het hele bestand miniboekje en patroon kun je dan kopen voor €1,50.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *