Een picknick bankje voor kleine kinderen

picknick bankje

Een speelplekje in de tuin voor je kind is voor velen vanzelfsprekend. Maar hoe zit dat met een plekje om te zitten? Een picknick bankje is ideaal. Ze kunnen er even rustig zitten eten of drinken, maar kunnen er ook heerlijk aan spelen.

Voor kleine kinderen

Dit picknick bankje is gemaakt voor kinderen van ongeveer 1 jaar tot een jaar of 4. Daarna wordt het bankje wat krap om tussen te zitten ivm de lange beentjes. Je zou hem dan aan kunnen passen door er iets langere poten onder te zetten en de afstand tussen het tafelblad en het zitvlak te vergroten.

Multifunctioneel

De meiden zitten er graag aan. Zo wordt er aan gepicknickt tijdens het spelen in de tuin, er wordt op gespeeld met Aquaplay, er wordt aan gegeten wanneer we met een grote groep zijn met ook een aantal kleine kinderen, er wordt aan getekent/gekleurd en er wordt gewoon even relax gezeten om even te relaxen.

Doordat hij zo klein en compact is, is hij ook makkelijk te verplaatsen. Wij zetten hem tijdens het spelen op het gras en na het spelen staat hij weer op de tegels. Zo blijft het gras netjes (en het is makkelijk met gras maaien).

Voorboren

Voordat je de delen vast schroeft is het verstandig om voor te boren, hierdoor splijt het hout niet zo snel. En ben je creatief met de naaimachine, dan kun je er natuurlijk ook nog leuke kussentjes op maken, zodat je kind er nog comfortabeler op kan zitten.

Afwerking

Wij hebben het bankje afgewerkt met een white wash beits voor tuinmeubelen. Zo blijft het bankje langer mooi en het hout blijft langer goed. Dan hebben ze er wat langer plezier van…en wij uiteindelijk ook.

Aan de slag

Voor het maken van een picknick bankje voor kleien kinderen heb je het volgende nodig:

 • bouwtekening
 • 4 planken steigerhout (18-20 x 250)
 • potlood
 • rolmaat/duimstok
 • winkelhaak
 • zaag (decoupeerzaag)
 • schuurmachine
 • schuurpapier
 • boormachine
 • boor (iets dunner dan de schroeven)
 • schroeven
 • kwast
 • roller
 • beits

Teken eerst alle delen af op de planken zoals aangegeven op de bouwtekening.

Zaag de delen uit de planken.

Teken de zaaglijnen op de planken. Let er op dat je bij deel ‘A’ de hoek 90 graden maakt waar het hokje staat op de tekening, anders staat het tafelblad er straks raar scheef op.

Rond de delen netjes af met een zaag (of schuur ze heel fanatiek). Let er op dat je van de delen ‘1’ van een lange zijde niet doet, zodat het blad netjes aansluit. De delen ‘A’ doe je ook niet.

Schuur de randjes mooi rond af en maak alle oppervlaktes netjes glad.

Leg de delen ‘A’ zo tegen elkaar dat ze een ‘V’ vormen die op de kop staat. (Ze liggen met de hoeken van 90 graden tegen elkaar en de zijden van ongeveer 5 cm goed tegen elkaar)

Schroef deel ‘B’ vast op de twee delen ‘A’ zoals aangegeven op de bouwtekening. Dit doe je twee keer. Let er op dat je dit goed recht doet zodat het tafelblad er straks mooi vlak op komt te liggen.

Schroef deel ‘C’ vast op de twee delen ‘A’ zoals aangegeven op de bouwtekening. Dit doe je twee keer.

Schroef de delen ‘1’  op de bovenkant van de poten vast zoals met stipjes aangegeven op de bouwtekening.

Schroef de delen ‘2’ vast op de liggers (delen ‘C’) van de poten zoals met stipjes aangegeven op de bouwtekening.

Maak het bankje stofvrij (niet vochtig).

Zet het bankje in de beits in de kleur die jij mooi/geschikt vindt. Soms is een laag voldoende, maar ik heb een dubbele laag gedaan, zodat de kleur egaler werd…hiervoor moet je wel wachten tot de eerste laag droog is.

Maak jij ook zo’n leuk picknick bankje voor kleine kinderen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - picknick bankjeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Nog meer bouwen?

Ben je dol op bouwen? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama Bouwt’.

One thought on “Een picknick bankje voor kleine kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *