Een raamtekening voor Kerst

Raamtekening voor kerst

Deze december wilde ik een keer iets anders als raamdecoratie. Ik had meestal gewoon de standaard tape met sneeuw op de ramen…maar dat vindt ik nog best veel werk (vooral met schoonmaken). Dit jaar koos ik een raamtekening voor Kerst.

Sneeuw

Ik ben dol op sneeuw! En als ik zeg dol, dan bedoel ik ook echt dol. Er gaat niets boven met je blote voetjes door het verse sneeuw. Dan moesten er natuurlijk wel sneeuwvlokjes op het raam komen. Ik ontwierp 12 verschillende sneeuwvlokjes. Een aantal van deze sneeuwvlokjes heb ik ook nog weer in 3 verschillende groottes gemaakt. 

Een boodschap

Op de achterdeur wilde ik graag nog een gezellige boodschap. Ik wilde niets bijzonders, maar gewoon een neutrale, standaard boodschap. Het werd ‘Fijne feestdagen’. 

Een tekening

Bij kerst hoort toch en beetje cadeautjes. Ik wilde dus ook een cadeautje maken. En omdat Rudolf het rendier toch wel erg leuk gevonden wordt door kinderen liet ik hem uit het cadeautje komen. 

Kleur

Zelf vind ik wit een mooie basiskleur. Wit valt mooi op bij licht, maar ook wanneer het donker is. Een leuke raamtekening in 1 kleur zorgt al voor veel gezelligheid, maar je kunt natuurlijk ook kleur gebruiken. 

Tip: Maak het niet te druk qua kleur, want dan lijkt je raam al snel op een kleuterklasraam. Gebruik kleur eventueel voor accenten en decoratie.

Overlappingen

Soms wil je een grotere tekening dan dat op 1 A4 past. Het cadau en het rendier pasten ook niet samen op 1 A4. Ik heb toen eerst het rendier getekend. Daarna heb ik het papier van het rendier verwijdert en heb ik het cadeau getekend. Zo had ik geen last van van het overlappende papier, maar kon ik wel de tekening laten overlappen.

Spiegelbeeld

Je kunt er voor kiezen om een tekst leesbaar te maken voor de binnenkant of voor de buitenkant. Ik wilde mijn tekst graag aan de buitenkant leesbaar hebben. Ik heb daarvoor de afgedrukte kant niet tegen het glas geplakt, maar zichtbaar naar de buitenkant. Als het buiten gewoon lekker licht is en binnen de lampen uit zijn, kun je de letters nog prima door het papier zien.

Printable

De tekening, de boodschap en de verschillende sneeuwvlokjes kun je hier in de lijst van benodigdheden gratis downloaden. 

Aan de slag

Om een raamtekening te maken heb je het volgende nodig:

  • Raamtekening kerst
  • plakband
  • raamstiften
  • *eventueel een doekje om een foutje weg te vegen
  • *eventueel latex handschoentjes om geen vlekken op het raam te maken

Zorg er voor dat de ramen schoon zijn voordat je begint.

Print eerst de printables uit en knip ze zo uit zoals je ze wilt tekenen op het raam. 

Plak de papiertjes met plakband aan de buitenkant op het raam.

Trek de tekeningen en letters met raamstiften over op de binnenkant van het raam. Dit is het makkelijkst wanneer het buiten lichter is dan binnen. Tip: teken en schrijf met 1 oog dicht…met dubbelglas kun je dan namelijk veel beter mikken.

Als je klaar bent met tekenen en schrijven, kun je de papiertjes en het plakband van het raam halen.

Nog niet uit geknutseld?

Ben je dol op knutselen en wil je nog meer inspiratie? Kijk dan op de pagina ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *