Een schildpad was zijn schildje kwijt

een schildpad was zijn schildje kwijt
Het verhaal is een beetje zielig, maar uiteindelijk leven ze lang en gelukkig. Met dit boekje kun je over verschillende ‘serieuze zaken’ praten met kinderen…en dat vind ik prachtig.

Het verhaal in het kort

Een schildpad is zijn schildje kwijt. Hij zoekt overal, maar kan het nergens vinden. Niet in de varkensstal, niet bij de zandrivier en ook niet in het donkere bos. Hij wordt er heel verdrietig van, want wat moet een schildpad zonder schild? Een piepklein, kleurig vogeltje wijst hem de weg en draagt een wel heel bijzondere oplossing aan.

Over het boek

‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ is een boek dat is geschreven door Merjet Huiberts en is uitgegeven door Gottmer. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Carmen Saldaña.

Onze ervaring

‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ is een aandoenlijk verhaal over een schildpad dat zijn schildje kwijt is. Gelukkig komt hij een lief vogeltje tegen die hem helpt met zijn probleem. Dit boekje laat goed zien dat je problemen niet altijd zelf op hoeft te lossen en dat hulp dan vaak uit een hele onverwachte hoek komt. Ook laat het verhaal zien dat je best anders mag zijn om gelukkig te kunnen zijn samen. Schildpad wordt samen met vogel namelijk een prachtig gezin…hij wordt eigenlijk een soort van stiefvader 😉
Aanrader of niet?
Ik vind dit boekje heel geschikt om het met kinderen over problemen te hebben. Of je problemen zelf oplost of dat je om hulp vraagt. En als je hulp nodig hebt, hoe zorg je er dan voor dat anderen jou helpen. Help je zelf wel eens iemand met een probleem? Ook kun je heel goed met kinderen praten over dingen kwijt raken aan de hand van dit boek. Zo kun je het ook hebben over wanneer het wel erg is om iets kwijt te raken en wanneer het minder erg is. En wat doe je als je iets kwijt bent? Verder vind ik het een prachtig idee dat schildpad samen met vogel een gelukkig gezinnetje vormt. Schildpad is een hele blije en trotse (stief)papa. Met dit boekje kun je het dus ook goed het onderwerp stiefouder bespreekbaar maken. Je kunt praten over wat ‘familie’ nu eigenlijk is…of dat bloed is of gevoel. De illustraties zijn prachtig met mooie zachte kleuren. Schildpad is niet altijd even goed te zien op de afbeeldingen waardoor het ook leuke zoekplaatjes worden. Ook valt er nog veel meer te ontdekken in de details.
Meer weten?
Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ voorlees.

Waar kun je ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ kopen?

‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €14,99.

Bewaren voor later

Pinterest - een schildpad was zijn schildje kwijtVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

One thought on “Een schildpad was zijn schildje kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *