Een tennisbal

Ik moest een paar verschillende ballen maken voor een mobiel van planeten. Een tennisbal kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Materiaal

Ik heb de bal van vilt gemaakt, maar je kunt hem ook prima maken van een andere stof. Een niet rekbare stof is het mooist, omdat hij dan niet uit zijn vorm gedrukt wordt door de vulling. Je kunt een beetje met kleur spelen door elk deel een andere kleur te geven.

Het patroon

Het patroon bestaat uit een halve bal die je twee keer uit de stof moet halen en haaks op elkaar moet bevestigen. De tennisbal heeft een omtrek van 24,5 cm. Het patroon kun je vinden in ‘Mama Duizendpoot’s winkeltje’ en kost hier €0,50.

Aan de slag

Voor het maken van de tennisbal heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • stof die niet rekbaar is
  • schaar
  • garen
  • spelden
  • kussenvulling
  • naald

Knip het patroon 2x uit je stof.

Zet een speld in alle middens van de bolle en holle stukken (4 per stukje, dus in totaal 8).

WP_20180220_09_28_10_Rich (2)Speld het midden van een bol stuk op het midden van een holle stuk van het andere stukje stof. Werk vanuit hier de bal rond. Zorg er telkens voor dat de gemarkeerde ‘middens’ op elkaar komen.

Naai de delen aan elkaar, maar laat een stukje open zodat je de bal straks binnenstebuiten kunt keren en kunt vullen.

Keer de bal binnenstebuiten.

Vul de bal met kussenvulling.

Naai het gat netjes met de hand dicht.

Maak jij ook zo’n leuke tennisbal?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - tennisbalVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Een tennisbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *