Densters…monstertjes die hutten bouwen

Densters

Densters zijn “den monsters’ wat in het Nederlands ‘hut monsters’ betekent. Het zijn monstertjes om een hutje van lakens, doeken en kleden te bouwen.  Er zijn zes verschillende soorten monstertjes die overigens allemaal hun eigen dubbele functie hebben. Ik stel ze even aan je voor…

Wie zijn de Densters?

Wizetta lijkt een beetje op een inktvis en is paars. Hij kan om dingen heen kronkelen (zoals een deurklink of stoel).  Hij verstopt zich ook graag in boeken zodat het een boekenlegger wordt

Zigzies lijkt op een kleine krokodil en is groen. Hiervan zitten er drie in het pakket. Hun hongerige bekjes kun je vullen moet doeken waardoor de doeken bij elkaar gehouden worden. Je kunt ze ook de tafel laten opeten en een kabeltje door hun staart laten lopen, zodat kabeltjes niet zo los hangen; een ware kabel-organizer

Grumpo lijkt op een walvis en is blauw. Hij blijft liever gewoon even rustig liggen onder een deur of zo. Door zijn vorm is hij ook een goede deurstop.

Snella lijkt op een slak en is rood. Hem plak je op een gladde platte oppervlakte zodat hij blijft plakken. Zijn vorm zorgt er ook voor dat hij een perfecte telefoonstandaard is.

Cheekaboo lijkt wat op een speels katje en is geel. Hij is een echte aanpakker en klemt met zijn pootjes moeiteloos een kleed aan een tafel of bureau vast. Door zijn krulpootjes kun je hem op bijvoorbeeld een stoel klemmen en als ophanghaakje gebruiken.

Hoopstra lijkt nog het meest op een kikker en is oranje. Hij heeft altijd honger en eet graag deurklinken en knoppen van stoelen of bedden. Ook hangt hij graag om je pols als een armbandje.

Ze zijn bezig met het ontwikkelen van nog meer leuke monstertjes, dus wie weet komen er nog familieleden bij.

Hoe werkt het?

Nu je weet hoe ze zich gedragen kun je beginnen met bouwen. Laat ze vertoeven op hun favoriete plek en bevestig een laken, doek of kleed aan ze. Het spreekt eigenlijk wel voor zich.

Wat vinden wij er van?

De monstertjes zijn van een silicone rubber, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Ook zijn ze zacht en flexibel, wat hun makkelijk in gebruik maakt. Ze zijn allen bpa vrij, hebben geen kleine onderdelen en hebben geen scherpe randjes. Dit zorgt er voor dat ook kleine kinderen er mee kunnen spelen. De aanbevolen leeftijd is vanaf 3 jaar, maar jonger kan eigenlijk ook wel met een beetje toezicht en hulp.

De monstertjes spreken erg aan tot de verbeelding door hun grappige vormgeving en vrolijke kleuren (je kunt er ook leuk de kleuren mee leren). Zij zijn makkelijk in gebruik, waardoor kinderen zich er makkelijk mee kunnen redden. Met wasknijpers kan je kind natuurlijk ook wel een tentje maken, maar dat vindt ik toch niet zo’n prettig idee gezien die dingen nog best pijn doen wanneer je vinger er tussen komt…helemaal als ze van elkaar schuiven. De Densters zijn veilig en dat maakt het leuk voor iedereen.

Hun dubbele functie is ook erg handig. De telefoonstandaard heb ik al een paar keer gebruikt en ook het haakje en de boekenlegger hebben hun nut al bewezen.

Mochten de Densters nog nieuwe familieleden krijgen, dan komen ze hier ook zeker meehelpen in huis (of in de tuin).

Website & Facebook

Densters kun je vinden op de website van Kidesign en ze hebben hun eigen Facebookpagina, beide zijn trouwens wel in het Engels. Hier vind je een heleboel informatie en filmpjes over deze leuke monstertjes.

Kopen?

Wil je ook van die leuke handige monsterhulpjes? Densters zijn onder andere verkrijgbaar bij Trendy speelgoed.nl voor €24,95. (exclusief €5,95 verzendkosten wanneer je onder de €60,00 blijft).

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *