Een verrekijker maken van wc rolltjes

verrekijker van wc rolletjes
Verstopte ‘wilde dieren’ (knuffels) vind je het beste met een verrekijker, maar ja…dan moet je er wel een hebben natuurlijk. Wij maakten deze verrekijker van wc rolletjes, naar aanleiding van een super leuk boek.

Knutselen aan de hand van een boek

Een boek komt meer tot leven wanneer je er allemaal verschillende activiteiten omheen doet. In het boek ‘De grote vijf‘ maakt Dani samen met zijn opa een verrekijker van wc rolletjes. Toen de kleine meid dat hoorde, wilde ze zelf natuurlijk ook een verrekijker knutselen. En laten we ‘toevallig’ alle spullen gewoon in huis hebben, want wc rolletjes bewaren we altijd en papier, lijm, schaar en stiften hebben we ook gewoon standaard in huis.

Lekker spelen: op expeditie

Na het knutselen is het erg leuk om met de verrekijker naar elkaar te kijken. Maak het spelen met de verrekijker extra leuk en verstop knuffeldieren. Samen ga je dan op zoek naar de ‘wilde dieren’…uiteraard zoek je wel met je verrekijker 😉

Materiaal

De verrekijker maak je van dingen die de meeste mensen wel in huis hebben: wc rolletjes en papier. Om de verrekijker te versieren kun je stiften gebruiken.

Aan de slag

Voor het maken van een verrekijker van wc rolletjes heb je het volgende nodig:
  • 2 wc rolletjes
  • 2 A5 papiertjes (1 A4 papier door midden) in een leuke kleur
  • 1 strook van A4 papier in een andere leuke kleur
  • schaar
  • lijmstift
  • stiften
Vouw een A4 papiertje dubbel, zodat er 2 A5 papier formaten ontstaan. Knip over de gevouwen lijn. Smeer lijm op de korte kanten van het papiertje en maak nog een lijn over het midden (van korte kant naar korte kant). Leg het wc rolletje op de korte kant van het papiertje (op de lijm dus). Rol het papiertje om het wc rolletje door het wc rolletje over het papiertje te rollen. Door de lijm blijft het papiertje plakken om het rolletje. Vouw de uiteinden van het papiertje naar binnen precies om het wc rolletje. Maak het andere rolletje op dezelfde manier klaar. Maak een rechte lijn van lijm over het rolletje (het makkelijkste is om dit te doen over de lijn die je al hebt van het papiertje). Plak de twee rolletjes tegen elkaar. Knip een lange strook van ongeveer 5 cm breed van een A4. Versier de strook door het op te tekenen met stift. Wij tekenden er zigzaglijnen, golfjes en stippen op, zodat de verrekijker goed bij het boekje ‘De grote vijf’ past doordat hij dan een beetje Afrikaanse motiefjes krijgt. Smeer lijm langs de randen van het strookje. Wikkel de strook om de twee rollen (in het midden). Laat de lijm drogen.

Maak jij ook een verrekijker van wc rolletjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - verrekijker van wc rolletjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Een verrekijker maken van wc rolltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *