De grote vijf

de grote vijf

Dit vrolijk boek draait om vijf super stoere dieren, namelijk ‘de grote vijf’. Door de manier waarop het verhaal geschreven is, zullen kinderen actief mee willen doen met het boek…heel gezellig.

Het verhaal in het kort

Dani logeert bij opa. In zijn huis hangt een schilderij met vijf wilde dieren erop. “Dat zijn de grote vijf,” zegt opa. “Dat zijn vijf beroemde dieren uit mijn geboorteland. Ik zal je over elk dier vertellen.”

Over het boek

‘De grote vijf’ is een boek dat is geschreven door Bella Makatini en is uitgegeven door Clavis. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Judi Abbot.

Onze ervaring

‘De grote vijf’ is een verhaal wat kinderen aanspoort om te reageren en te bewegen. Ondertussen leren kinderen een beetje over deze vijf super toffe dieren. Mij inspireert dit boekje om allerlei dingen te doen en te maken. Zo hebben we een verrekijker, Afrikaanse maskers en een dierenspel gemaakt bij dit boek

Aanrader of niet?

Het boekje is werkt met een bepaalde formule: elke dag dat Dani en opa samen zijn beschrijft opa een dier en Dani moet dan raden welk dier het is. Vervolgens doet Dani het dier na…en opa doet gezellig mee. Doordat het boek dus vol staat met raadseltjes roepen kinderen al snel welk dier zij denken dat er beschreven wordt. En wanneer Dani het dier na doet, zullen kinderen ook al snel met hem mee willen doen. Het boek is hierdoor onwijs gezellig om voor te lezen.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘De grote vijf’ voorlees.

Waar kun je ‘De grote vijf’ kopen?

‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €15,95.

Bewaren voor later

Pinterest - de grote vijfVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

6 thoughts on “De grote vijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *