Een weekend naar de Efteling

weekend naar de efteling

Efteling is mijn favoriete attractiepark. Maar in 1 dag kun je lang niet alles zien…vooral niet wanneer het er druk is. Wil je alles zien? Dan kun je het beste een weekend naar de Efteling.

De Efteling

Jong en oud

Of je nu jong of oud bent of je nu wel of geen kinderen hebt, de Efteling is magisch voor iedereen. Het park is volledig in een sprookjesachtige sfeer…zelfs de straatverlichting is prachtig om te zien.

Attracties

Het park bestaat uit verschillende delen. Zo heb je het Fantasierijk, Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk. Elk rijk heeft zijn eigen sfeer en specialiteiten.

Het Fantasierijk is het rijk van Pardoes. Hier vind je onder andere Symbolica. Het marerijk is het rijk van de sprookjes en het land van Laaf.

In Anderrijk vind je attricties in thema’s van andere landen, zoals de Pirana en de Fata Morgana.

Reizenrijk vind je bij de in- en uitgang van het Efteling hotel. Hier is onder andere Carnaval Festival en de Pagode.

En dan blijft Ruigrijk nog over. Ben je een echte adrenaline junkie? Dan kun je beter als eerste naar Ruigrijk, want hier staan alle achtbanen. Hoewel dit rijk meer gericht is op iedereen boven de 1,20 meter, is er ook nog wel iets te beleven voor de kleinere kinderen…zoals bijvoorbeeld het treintje en Polka Marina.

Eten en drinken

Op het park zijn veel restaurantjes en kraampjes waar je iets kunt eten en drinken. Maar je kunt ook gewoon broodjes en drinken meenemen…als je er zin in hebt om daar mee te slepen natuurlijk.

Voorzieningen

Verder zijn er best veel toiletten en verschoonplekken aanwezig. Ook zijn er her en der EHBO-posten te vinden op het park.

Overnachten

Als je een weekend naar de Efteling wilt en je wilt overnachten bij het park, dan heb je eigenlijk best veel keus.

Het Efteling hotel

De meest voor de hand liggende keuze is om te overnachten in het Efteling Hotel. Vanaf de parkeerplaats van het hotel hoef je dan alleen nog maar de straat over te steken en je bent achter in het park…vlak bij Carnaval Festival. Nu is de parkeerplaats niet echt klein natuurlijk wanneer het gaat om zo’n groot hotel, dus je bent vanaf het hotel zo’n 5 minuten aan het lopen voordat je er bent.

In het hotel heb je verschillende soorten kamers in verschillende thema’s die allen in de sfeer van de Efteling zijn. Ook het restaurant en het café zijn geheel in Efteling stijl.

Als je dacht dat je je ogen nog niet genoeg had uitgekeken in het hotel, dan staat je iets te wachten tijdens het ontbijt. Tijdens het ontbijt lopen er namelijk Efteling helden door de zaal. Het kan dus maar zo zijn dat je Roodkapje tegen het lijf loopt daar of dat Jokie en Jet gezellig met je komen babbelen aan tafel.

Een hotel in de buurt

Wil je niet in het Efteling hotel overnachten, maar wel in een hotel in de buurt? Dan is GuestHouse Hotel Kaatsheuvel zeker een aanrader. Dit hotel ligt op 500 meter afstand van het park en is dus prima te lopen. De kamers zijn netjes, ruim en praktisch. Er zijn zelfs kamers voor 8 personen! Het eten is prima…en het restaurant gedeelte op de bovenverdieping is aan te raden wanneer je met kinderen bent. In een hoekje heb je daar een prachtige speelruimte voor kinderen. Buiten hebben ze een binnenplaats waar je niet alleen lekker kunt zitten, maar waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen. En ze kunnen geen kant op, want de binnenplaats is helemaal afgesloten (op de deuren van de binnenruimte naar de buitenruimte na dan).

Een huisje huren op het park

Dit hebben we nooit gedaan, maar willen we wel een keer proberen. Op het park heeft de Efteling namelijk zelf een vakantiepark. In Bosrijk staan verschillende huisjes waar je kunt overnachten. Ook hebben ze er appartementen en groepsaccommodaties. Hierover kan ik je alleen vertellen wat je op de website kunt vinden…dan kun je denk ik het beste zelf even kijken 😉 Ik hoop dat we er binnenkort zelf een mening over kunnen hebben, want het lijkt me wel erg leuk daar.

Een huisje huren op een bungolowpark

Maar misschien wil je nog meer doen dan alleen naar de Efteling en verblijf je liever op een bungalowpark die wel redelijk in de buurt ligt, maar ook in de beurt ligt van andere parken. Dan is Weerterbergen een aanrader.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *