Gemarmerde eitjes (of geaderde eitjes)

Gemarmerde eitjes

Een ei hoort er bij, maar een gekookt ei is ook maar een gekookt ei. Tijdens een feestelijk ontbijtje of lunch kan je eitje wel wat kleur gebruiken. Ik maakte daarom gemarmerde eitjes.

Recept of diy?

Eigenlijk is dit niet echt een recept, maar meer een diy. Je bent namelijk geen ingrediënten aan het mengen maar aan het verven. Het gaat hier dus om een verftechniek in plaats van een kooktechniek.

Voedselkleurstof

Koop goede kleurstoffen. De voedselkleurstoffen van een toko of een winkel voor taarten bakken hebben vaak kleurstoffen van een betere kwaliteit dan bijvoorbeeld de supermarkt.

Koop enkel rood, geel en blauw. Je kunt dan namelijk ook makkelijk oranje, groen en paars maken.

Gebruik je liever geen voedingskleurstof? Dan kun je ook sap maken van bessen, bieten, spinazie, bramen, enz. gebruiken. Het effect is niet altijd even groot, maar het is wel gelijk een leuk experiment. Let er alleen wel op dat je eitje niet vies gaat smaken (bijvoorbeeld door rode kool, ui schillen, koffie of thee te gebruiken…dit kleurt goed, maar erg lekker is het niet).

Voor Halloween

Voor Halloween kun je geaderde eitjes maken door enkel rode, paarse, groene en blauwe kleurstof te gebruiken. Creepy! Je kunt ze dan in een schaal serveren en bijvoorbeeld ‘drakeneitjes’ noemen.

Met kinderen

Deze eitjes kun je samen met kinderen maken, maar je moet er dan wel voor zorgen dat de handjes niet in aanraking komen met het verf…of de kleren. Laat de kinderen dan ook een (verf)schortje dragen. Zijn de kinderen nog klein? Doe het gedeelte met de verf dan zelf en laat je kind de eischalen tikken (na het koken en nadat je de eitjes na hun verfbad goed afgespoeld hebt).

Gemarmerde eitjes maken

Benodigdheden
  • eitjes
  • pan
  • water
  • bakjes
  • voedselkleurstof
  • lepels
Aan de slag

Kook de eitjes.

WP_20180401_09_30_49_Rich (2)Tik de eitjes tot de eischalen rondom goed gebarsten zijn.

Doe  ongeveer 2 el kleurstof in een bakje en voeg water toe.

Roer de kleurstof rustig door het water tot het helemaal gemengd is.

Laat de eitjes in de kleurstofbadjes zakken op een lepel.

WP_20180401_09_33_22_Rich (2)Zorg er voor dat ze rondom goed gekleurd zijn…dat duurt minimaal 15 minuten Hoe langer je wacht, hoe beter zichtbaar het effect is…bij 30 minuten zitten de lijnen er heel duidelijk op.

Haal de eitjes met een lepel uit de kleurstofbadjes.

Spoel de eitjes goed af.

Pel de eitjes…en…voila, gemarmerde eitjes.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Ben je in een feestelijke stemming?

Ben je dol op feestjes? Of zoek je misschien iets specifieks voor een feestje? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama viert feest’.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

One thought on “Gemarmerde eitjes (of geaderde eitjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *